Facebook с нови възможности за своите потребители

0

FacebookНад 1 милиард са хората в света, които използват активно социалната мрежа Facebook. Всеки ден те споделят мисли, събития от живота си и общуват помежду си, което пък е причина изискванията им да нарастват. Затова, в социалната мрежа работят постоянно за усъвършенстването й, а освен това се правят инвестиции за развиване на най-популярните й приложения.

Такъв е примерът с приложението за изпращане на съобщения Messenger, което е изключително използвано от потребителите в социалната мрежа. Плановете са то да бъде обогатено, като на потребителите се предостави възможност да записват изказаното на глас слово в текст, а освен това ще се въведат и допълнителни функции като например възможности за бизнес разговори.

Данните показват, че приложението Messenger се ползва активно от над 500 милиона потребители на месец, което е причина и за създаването на амбициозен план за неговото развитие  през тази година. Очакванията са, че тази нова услуга ще придобие особено голяма популярност в Азия. Освен, че потребителите там са много, повечето от езиците в азиатските страни са трудни за писане, поради което новостите в приложението ще бъдат улеснение за огромен брой хора.

FacebookFacebook притежава общо 3 големи платформи за общуване чрез мобилни устройства като смартфони, таблети и други. Освен, Messenger, другите две са WhatsApp и Instagram. Справка показва, че потребителите на WhatsApp в света към момента са достигнали 700 млн. месечно, а на другата платформа Instagram – те са вече над 300 млн. души.

Освен тези планирани новости, във Facebook вече има нови опции, които Ви позволяват да вземете мерки в случай, че даден пост Ви дразни или не отговаря на истината. Чрез новата опция, която се намира в менюто за докладване, може да маркирате като измислици или съдържащи невярна информация снимки, линкове и други публикации или пък лични статуси. Тези постове няма да бъдат изтривани от социалната мрежа, но дали те ще продължат да се показват в общия поток от новини, ще зависи от това колко оплаквания са получени срещу тях.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg