Автобус с българи катастрофира на магистрала в Германия

0

Автобус с българи е катастрофирал на магистрала в югоизточната немска провинция Бавария. 34 са ранените български граждани – работници в селското стопанство, съобщава немската агенция ДПА.

Инцидентът е станал на пътен възел в района на град Дегендорф. Най-тежко са пострадали шофьорът, както и двама от пътниците, които незабавно са откарани в специализирано медицинско заведение, а останалите 31 души са с леки наранявания.

Работниците, заети в селското стопанство, са пътували от Франция към България, след като за една седмица са помогагали за прибиране на реколтата. Автобусът е катастрофирал след загубата на контрол върху превозното средство от шофьора при завой за преминаване между различни шосета. Водачът е искал да смени шосе A92 и да се включи към шосе A3.

Автобусът с 48 работници от българия се е ударил в мантинелата, минал е през няколко дървета и храсти и се е плъзнал в склон на 10 метра, след което се е преобърнал на едната си страна. Главната причина за инцидента все още е в процес на изясняване, съобщава служител от полицията.

В момента текат ремонти на голяма част от пътната мрежа в провинция Бавария. Нужно е водачите да карат с особено внимание и да спазват оказаните ограничения в скоростта, наложени от пътните власти в Германия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg