Йордан Караджов: Летях два часа до Лайпциг с наклонен на една страна самолет Ту-134

0

Йордан Караджов е роден в София на 20 януари 1952 г. След 36 ОУ “Максим Горки” завършва Техникума по художествени занаяти. През 1969 г. влиза в група “Кенари” към читалище “Светлина”, а през 1971 г. отива в “Златни струни”. Първия си запис в радио “София” прави на песента “Дилмано, Дилберо” през 1972 г. Караджов е лидер на “Сигнал” и композитор на повечето песни от самото начало на рок групата през 1978 г. За 30-годишния юбилей рокаджиите издадоха в антология от 3 диска с 52 парчета. За 36 години на сцената “Сигнал” има 16 албума и над 5000 концерта. Йордан Караджов и съпругата му Марияна имат две деца – Даниел и Лора, и две внучки – Ния и Алиса.

Йордан Караджов, полет, самолет, Легендите

В края на април 2016-та заедно с Константин Марков, Стенли, Константин Цеков, Митко Кърнев и Любо Киров, създадоха групата „Легендите“, с която изпълняват вечните български песни. Легендарният Йордан Караджов разказа специално за delo.bg пред Георги Гюзелов част от най-хубавите спомени от стотиците самолетни полети през живота си.

Аз съм от малкото хора, които обичат да летят, но не мога да си спомня първият ми полет. Заедно със „Сигнал“ имаме над 500 концерта само в Русия, което прави минимум 500 полета. Отделно 4 пъти до САЩ, до Англия, Германия. Фен съм на самолетите и най-вече на военните. Синът ми е прихванал тази моя страст, но е по-запален, има огромна колекция макети на военни самолети от самото създаване на летателния апарат до днес. Винаги когато видя самолет да се приземява или излиза, изпитвам някакво чувство на възхищение, защото все пак това е огромна крачка на човечеството.

Йордан Караджов, полет, самолет

Няма да забравя един полет до Лайпциг преди много години, когато се качихме от София на ТУ-134 и самолетът се наклони на една страна и така летя два часа до Лайпциг. Кацнахме живи и здрави и до днес не знаем каква беше причината.

Няма да забравя и случката в Ташкент. Там самолетът успя да излети чак на 4-5 метра от края на пистата, може би защото беше много натоварен. Имам много вълнуващи истории в бившия СССР, но винаги съм казвал, че руските пилоти са ненадминати.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg