Астронавтът Крис Хадфийлд записа албум в Космоса

0

Нерядко съм чувала определението, че дадена музика е космическа. Като меломан, самата аз съм определяла някои музикални произведения също като космически. Оказва се обаче, че ако аз и всички останали, които слагаме това определение всъщност го използваме в преносен смисъл, то съществува музика, която буквално е космическа… Създадена е в необятния Космос! Неин автор е 55-годишният астронавт Крис Хадфийлд, който вече се прочу със своето впечатляващо изпълнение на песента на Дейвид Бауи „Space Oddity“ в Космоса.

Астронавтът – меломан не спря до тук, а съвсем скоро оповести, че му предстои през есента да издаде свой албум. Този албум е  уникален, защото е първият създаден в Космоса. Канадският астронавт сподели тази новина на своята страница във фейсбук и с това предизвика огромен интерес. В съобщението си той е уточнил, че албумът е композиран и е записан в Космоса, а за него е голяма радост, че хората ще могат да го чуят. Звукозаписната компания „Уорнър мюзик“, която ще издаде албума уточни в свое комюнике, че вокалите, както и изпълненията на китара са записани в Космоса. Останалите изпълнения на другите инструменти, както и аранжиментите на песните са направени на Земята. За да направи тези записи, астронавтът е бил добре подготвен. Той е разполагал с акустична китара, както и с преносим компютър по време на своето пребиваване в Международната космическа станция.

Записите са осъществени във времето от декември 2012 г. до май 2013 г., докато Крис Хадфийлд е бил на борда на станцията. Преди неговото завръщане на Земята, астронавтът с музикален талант качи свое изпълнение в интернет, в което прави собствена интерпретация на песента на Дейвид Бауи „Space Oddity“. Видеото към песента е заснето изцяло на Международната космическа станция и на него се вижда как астронавтът е в безтегловност. Той свири с китарата си и пепе, докато в същото време наблюдава открития Космос през люковете на станцията. Опитайте се да си представите само за миг това усещане … наистина е космическо!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg