4 години затвор за Христо Бисеров поиска обвинението

0

4 години затвор за екс заместник-председателя на парламента Христо Бисеров поиска държавното обвинение. По този начин съдебната сага около бившият ДПС депутат върви към края си. Очаква се на първа инстанция съдът да се произнесе. Освен четирите години затвор, прокуратурата иска от Бисеров да поеме разходите по делото, както и да бъде конфискувано неговото имущество.

Христо Бисеров, делоХристо Бисеров е подсъдим за посочване на фалшиви данни в декларация пред Сметната палата, недеклариране на сделки с валутни ценности и неплащане на данъци в особено големи размери.

Пред съдебния състав Христо Бисеров заяви, че не знае защо, въпреки че разбира в какво го обвиняват и отказа да дава обяснения. От своя страна неговата съпруга Мария Бисерова отказа да даде свидетелски показания, което направи и неговия доведен син Ивайло Главинков.

Обвинението настоя при определяне на наказанието магистратите да отчетат това, че Бисеров е с юридическо образование, както и високата държавническа длъжност, която е заемал. Delo.bg продължава да следи процеса и ще Ви информира за развитието му.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg