Защо съм горд българин

0

Обичаме да си честитим празниците и да се бием в гърдите, че сме патриоти и българи, но аз наистина си обичам Родината! Ето защо:

1. България е страната, която никога не е губила бойно знаме в битка. Имаме 86 пленени бойни знамена – на всички големи държави, на които се сетите.

2. Земите, на които се намираме, са люлка на древни цивилизации, дали изключително много на човечеството и допринесли за неговото развитие.

3. Преди избухването на Балканската война българската армия обвява мобилизация. За три дни числеността на армията нараства до 600 000, по това време всеки пети българин е бил част от армията по някакъв начин.

4. Българският народ, макар и малък, е дал велики личности, изградили облика на България и Европа през вековете.

5. Българската войска участва в пет големи военни конфликта за период от 30 години с единствената цел да обедини всички българи в една държава и всичко това се случва 20 години след освобождението на Родината ни от петвековно турско робство. Представяте ли си?

6. Българинът, макар и роб, никога не спира да вярва и да се бори за съществуването си. Всеки един друг народ, малко или много, ще се поддаде на поробителя и ще бъде претопен за пет века. Българите не се даваме, въпреки стотиците кланета и петстотинте години на геноцид, целенасочено провеждан срещу нас и подкрепен от „Великите сили“ – нашите днешни партньори в ЕС и НАТО.

7. Българите сме приютили учениците на Кирил и Методий в период, в който те са били отритнати от всички останали. Благодарение на далновидната политика на нашия цар Борис I в момента над 150 000 000 души по цял свят пишат на кирилица!

8. Ние първи нанасяме поражение на великите западни рицари, наречени кръстоносци, при това ги бием толкова жестоко и категорично, че западните историци определят цар Калоян като унищожител на западните рицари.

9. Българската войска успява да превземе смятания за непревземаем Одрин. Пруският военен инженер, който строи отбранителни валове при Одрин, казва, че крепостта може да бъде превзета само след шестмесечна окупация при това от пруска войска. Ние превземаме Одрин само за ДВЕ НОЩИ!

10. Нашата войска винаги е всявала страх във всички други народи! Всички знаем за брилянтната и безпощадна атака „на нож“, донесла ни безброй победи срещу уж велики противници!

Да живее България!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg