Не сме независими!

0

Днес честваме 107 години от Независимостта на България! Това е един от най-великите дни в цялата ни история и в частност на Третото Българско царство. Въпреки че е минал повече от век, българите не сме независими! Постоянно се появява някой и ни казва, че трябва да се държим по определен начин или трябва да оправим определени неща. За тези 107 години се е стигало до такива крайности и намеси в нашата вътрешна и външна политика, че е редно да се замислим дали не сме сбъркани…

В началото на миналия век, водени от идеала за национално обединение на всички българи в една държава, влизаме от един военен конфликт в друг, постоянно търсим някакви съюзници, чрез които да си върнем несправедливо отнетите територии. Първо поглеждаме към Германия и Австро-Унгария – може би грешно, но това е единственото разумно решение (все пак по онова време Русия покровителства активно Сърбия и застава на нейна страна при определянето на спорните територии в Македония).

На по-късен, но доста по-дълъг етап от време в нашите вътрешни и външни интереси се намесва остатъкът от Велика Русия – СССР. Ако някой си мисли, че Германия си е позволявала много, значи нищо не е чел за периода, в който братушките ни „помагат“. Да, помощ е имало – изкупували са всичката ни продукцияq без много да се пазарят, дори изобщо, но дотук с плюсовете. Заразата, наречена комунизъм, идва от земите на нашите скъпи братя.

Комунизмът е погубил толкова велики българи, че самата мисъл за това ме натъжава. Комунизмът е бил враг дори на своите отрочета. При зараждането на идеята за комунизма са загинали около 20 000 българи, позволили си да вярват в тази утопия.

За добро или за лошо – вече от 26 години в България комунизъм няма или поне на хартия е така. Сега сме „пълноправни членове“ на Европейския съюз и НАТО. Къде го видяха това равноправие не знам, но определено аз не мога да го видя и ще помоля всички, които говорят за него, да ми го покажат. Само да не се окаже, че е мит, както и десетките милиарди, които уж ни били дали щедрите господа от Брюксел и Берлин – същите тези, които ни оставиха да тънем 500 години под робство и ни подариха на „братския СССР“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg