Iron Chef – рицарски турнир за удивителни ястия

0

Любимото състезание за професионални готвачи Iron Chef е вече и у нас. „Железният готвач – Рицарски турнир“ може да гледате всяка сряда от 22.00 ч. по кулинарния канал Food Network.

iron chef

Шеф Сойер

Iron Chef /“Железният готвач“/е японски телевизоннен формат в стил кулинарно състезание. Премиерата му е по телевизия Фуджи през далечната 1993 година. Излъчват се 309 епизода в продължение на 6 години. През този период са били използвани близо 1500 трюфела, 4,6 кг черен хайвер, 84 парчета на перка от акула. Продуктите, с които са готвели готвачите, стрували над 7 милиона и 100 хиляди долара.

iron chef

Шеф Изард

Поради големия интерес предаването е преведено на английски и се излъчва с огромен успех в САЩ и Канада.

Така постепенно кулинарното шоу Iron Chef завладява света.

Следва  „Железният готвач – Америка“ – състезание между двама готвачи, които за 60 минути трябва да приготвят поне 5 ястия с определен вид продукти. Обикновено това са или много редки, или много скъпи съставки.

Водещ на „Железният готвач – Рицарски турнир“ е Алтън Браун, който определя седмичните предизвикателства. В журито са знаменитости на кулинарното изкуство, сред които Джефри Закариан, Марк Форджион и Джада Де Лаурентис. Състезателите трябва да сътворят удивителни ястия, за да си опитат късмета в Рицарския турнир. Накрая само един ще спечели титлата Iron Chef.

iron chef

водещият на Iron Chef Алтън Браун

Кои са тайните съставки в кухнята на железните готвачи? Ще се изненадате колко са прости, а шеф готвачите правят с тях чудеса!

Шеф Деди: копър

iron chef

„Обожавам копъра. Смятам, че е многофункционаен. Можеш да го използваш за много ястия и то по различни начини. Може да е сладък или пикантен, с богати вкусове. Лук и копър можеш да сложиш на всяко ястие.“

Шеф Джулота: листа от лайм

iron chef

„Аз слагам листа от лайм на всяко ястие, което пригтвям в моя ресторант.“

Шеф Сойер: артишок или карантия

„Обичам тези два продукта. Едва ли има човек в САЩ, който да готви по-добре от мен карантията. Артишокът е като терапия за мен.“

Шеф Арингтон: телешки стек Rib eye

iron chef

„Можеш да правиш толкова много неща с това месо- от бульона, през соса до сочните пържоли.“

Шеф Изард: козе месо

iron chef

„Изненадващо, нали? Готви се трудно, но резултатът си струва!“

Шеф Грюнберг: яйца

iron chef

„Яйцата могат да са ужасно капризни, но и толкова благодатни за приготвянето на ужасно много ястия и десерти.“

Шеф Накаджима: суха риба

iron chef

 

„Морската храна е моята страст.“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg