Готвенете е нещо много лично. Когато се отдаваш на това да задоволиш вкусовите си рецептори и тези на твоите гости, се потапяш в магията, наречена кулинария. Любовта към храната се пренася и към нейното приготвяне, затова не трябва да се таят лоши чувства, когато влизаш в кухнята.
Нещата, които аз приготвям и с малкия опит, който имам в кухнята и то повече любителски, трябва да се следват и изпълняват стриктно. Нека започна с това откъде идва рецептата за баница с кайма и праз лук. Моята майка прави страхотен лучник с кайма и един ден реших да променя малко тази рецептата и да заменя тестото с кори за баница. Е, взе че се получи и стана доста вкусно.
Представям ви рецептата за моята баница с кайма и праз и запоменете, трябва да се готви с любов.
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Баница с праз по рецепта на Костадин Филипов
Необходими продукти за баница с кайма и праз:
1 кг кайма
1 връзка праз лук
1 пакет кори за баница (за предпочитане финни точени)
1 домат (по желание)
сол
черен пипер
олио
2 яйца за намазване
Начин на приготвяне:
Първо запържете праза в дълбок тиган или тенджера с олио. След като омекне, добавете каймата, сол на вкус и малко черен пипер. Свалете от огъня, след като сместа се задуши добре. Добавете домата, който е по желение и щипка захар, за да се неутрализира киселинността му.
Докато изстине сместта за баницата, разстелете корите и разбийте двете яйца. След като сместта е изстинала, намажете кората с яйце и отгоре добавете количество от сместа (няколко супени лъжици или като аз го правя – на око, да покрие ъглите и средата на кората). Завиват се по две кори. Редувайте, докато сместта свърши.
Преди да пъхнете тавата във фурната, намажете баницата с останалото количество от разбитите яйца.
Баницата с кайма и праз се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, с или без вентилатор за около 30 минути, докато придобие вида на снимката!
Приятен апетит!
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!