Лесна и бърза рецепта за баница с кайма и праз

0

Готвенете е нещо много лично. Когато се отдаваш на това да задоволиш вкусовите си рецептори и тези на твоите гости, се потапяш в магията, наречена кулинария. Любовта към храната се пренася и към нейното приготвяне, затова не трябва да се таят лоши чувства, когато влизаш в кухнята.

баница с кайма и празНещата, които аз приготвям и с малкия опит, който имам в кухнята и то повече любителски, трябва да се следват и изпълняват стриктно. Нека започна с това откъде идва рецептата за баница с кайма и праз лук. Моята майка прави страхотен лучник с кайма и един ден реших да променя малко тази рецептата и да заменя тестото с кори за баница. Е, взе че се получи и стана доста вкусно.

Представям ви рецептата за моята баница с кайма и праз и запоменете, трябва да се готви с любов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

баница с праз на Костадин ФилиповБаница с праз по рецепта на Костадин Филипов

Необходими продукти за баница с кайма и праз: 

1 кг кайма

1 връзка праз лук

1 пакет кори за баница (за предпочитане финни точени)

1 домат (по желание)

сол

черен пипер

олио

2 яйца за намазване

Начин на приготвяне: 

баница с кайма и праз

Първо запържете праза в дълбок тиган или тенджера с олио. След като омекне, добавете каймата, сол на вкус и малко черен пипер. Свалете от огъня, след като сместа се задуши добре. Добавете домата, който е по желение и щипка захар, за да се неутрализира киселинността му.

Докато изстине сместта за баницата, разстелете корите и разбийте двете яйца. След като сместта е изстинала, намажете кората с яйце и отгоре добавете количество от сместа (няколко супени лъжици или като аз го правя – на око, да покрие ъглите и средата на кората). Завиват се по две кори. Редувайте, докато сместта свърши.

Преди да пъхнете тавата във фурната, намажете баницата с останалото количество от разбитите яйца.

Баницата с кайма и праз се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, с или без вентилатор за около 30 минути, докато придобие вида на снимката!

Приятен апетит!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg