W.A.N.T.E.D.

0

Като че ли днес не е останал съвременен българин, който да не е посетил Гърция заради прекрасните кристални лазурни води на моретата, които притихнали галят бреговете на южната ни съседка. Дори при буря и лошо време водите изглеждат в пъти по-спокойни и безопасни от тези по нашето Черноморие.

Поради ред причини досега все отлагах своята почивка там, бях дори някак леко враждебно настроена към евентуално отпрашване с колата по непознатите магистрали и курорти. Все потеглях на север и към Централна Европа, чиято култура и ценности напълно ми отговаряха, и търсех своите преживявания точно там – сред познатото. За по-лесно прескачах до Варна и курортите около нея, които бяха само на два часа шофиране по не особено ремонтираната тогава магистрала, по която всяка година движението биваше отбивано по заобиколни второкласни пътища, точно заради безкрайните ремонтни дейности по нея. Но ентусиастът си е ентусиаст и какво ли не прави, когато една идея му се е загнездила в главата.

Една идея се беше загнездила и в моята глава и се въртеше там като CD, което беше пуснато на Repeat повече от една година, слушайки разказите и гледайки невероятните лазурни ваканционни снимки от Гърция на толкова много приятели. Решението  да прекарам няколкото летни дни отпуска там беше взето спонтанно, трябваха ми точно пет минути, след като безуспешно планираната ми отпуска в Созопол се отложи на няколко пъти поради претъпкани хотели. И така идеята, която се въртеше в главата ми, достигна и до своята реализация. Непланирано се оказах в Гърция в края на сезона, придружена от двете ми деца, и най-добрия ми приятел – градската ми кола, която някакси успя да събере целия багаж.

W.A.N.T.E.D.

Не, тези всичките редове изобщо не са по темата: Високо качество и култура на обслужването в ресторантите и хотелите по нашето черноморие. Всичко това е W.A.N.T.E.D. в България и изобщо не се знае, кога и дали някога все пак ще бъде намерено. Но не това е темата този път.

wanted-band-pic

Имах удоволствието по време на престоя си в Гърция да слушам на живо и да се запозная с гръцки вокалист, чийто глас определено е повече от завладяващ. Достави ми истинско удоволствие и наслада да слушам едни от най-любимите си рок парчета, изпълнени от Dean Mess, вокалист на гръцката хард рок група W.A.N.T.E.D., основана още през 2001 г. в Солун. Състои се от петима члена: Strutter (бас), Dean Mess (вокали), Constantine Matis (барабани), Angelos Gerogiannis (клавишни) и Tom Hellfinger (китари). Групата в края на август взе участие в Рок Фест Свиленград, което всъщност беше и първото им посещение в България.

Групата W.A.N.T.E.D. има вече зад гърба си четири самостоятелни албума, последният от които е God’s Best Sinners.

Две от песните от последния им издаден албум се радват на добре режисирани видое-клипове – това са песните Joanna и Something to do with you. Dean Mess споделя, че

Всяка песен има различен вид докосване върху емоциите, всички те идват от реалността, понякога премесени с малко въображение, но най-вече са истински истории или мисли …

В очакване оставаме на тяхното следващо участие на български рок фестивал, а дотогава ще се радваме на вече издадените им песни и видео-клипове!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg