Вижте новия трейлър на сагата „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“

0

Последният трейлър на седмият епизод от космическата сага „Междузвездни войни“ беше представен в почивката на мача от Националната футболна лига между „Джайънтс“ и „Ийгълс“, по спортния канал И Ес Пи Ен. Клипът, качен в интернет моменти по-късно, стана най-обсъжданата тема в Туитър и дори срина сайт за продажба на билети.

Трейлърът с продължителност близо две минути и половина генерира над 17 000 туита на минута и беше гледан над 220 000 пъти в сайта за видеосподеляне Ютюб през първите 20 минути. Билетите за филма, който ще излезе на екран на 18 декември, бяха пуснати в предварителна продажба заедно с излизането на трейлъра. Това доведе до временен срив в сайта за продажба на билети Фанданго в САЩ. Рекордни предварителни продажби на билети бяха отчетени и във Великобритания.

Трейлърът, в който фигурират ветераните от оригиналната трилогия Харисън Форд и Кари Фишър, започва с героинята Рей (в ролята Дейзи Ридли), която се препитава от гробище за космически кораби. За нея се предполага, че е дъщеря на принцеса Лея (Фишър) и Хан Соло (Форд). Зрителите за първи път виждат Кари Фишър в образа на принцесата с характерните й навити плитки в прегръдката на Соло. Чува се и гласът на Лея, който казва: „Силата. Тя те призовава. Пусни я в себе си“.

Забележимо е отсъствие от трейлъра на Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър. Героят на Хамил не фигурира и на представения ден по рано афиш за „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“.

star wars, Междузвездни войни

Новият трейлър дава по-ясна насока за развитието на филма и предизвикателствата, пред които ще се изправят водещите персонажи. Фин (в ролята Джон Бойега) – щурмовак-беглец, казва: „Бях обучен само за едно, но нямам за какво да се боря“. По-късно героят на Бойега е показан в битка със злодея Кайло Рен (Адам Драйвър). Зрителите виждат и Кайло Рен заедно с разбитата маска на Дарт Вейдър и чуват думите му:

„Нищо няма да застане на пътя ни. Ще довърша това, което ти започна“.

Досега почитателите на космическата са виждали само два тийзър трейлъра – 88-секунден през ноември миналата година и 2-минутен през април тази година, в който за първи път се появиха Хан Соло и Чубака. Преди пускането на новия трейлър, режисьорът на седмия епизод Джей Джей Ейбрамс публикува следното послание в Туитър:

„С нетърпение чакаме да споделим трейлъра с Вас тази вечер. Не ме интересува дали сте джавас, ууки, джедай или сит. Надявам се просто да ви хареса“.

Седмият епизод от космическата сага „Междузвездни войни“ ще тръгне по кината в САЩ на 18 декември. Водещият анализатор Пол Даргарабедян прогнозира, че лентата ще реализира над 100 милиона долара през дебютния си уикенд на екран. Експертът очаква глобалните приходи да надхвърлят два милиарда долара.

„Този филм вероятно е най-очакваният от едно десетилетие“, казва Даргарабедян.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg