С поетичен рецитал Веси Бонева представя своя пети албум „Родината“

0

Петият албум на Веси Бонева – „Родината“, ще бъде представен по нестандартен начин – с поетичен рецитал. Младата певица е подготвила артистична изненада за почитателите си, в която актьори ще изпълняват стихове на Иван Вазов и Атанас Далчев. Музикалния съпровод е дело на Светлин Къслев, който е съчетал модерното звучене с вокалите на Веси Бонева.

В албума „Родината”, чиято премиера ще се състои на 24 ноември, петък, в клуб VOID, ул. „Атанас Самоковеца“ №2, в Пловдив, са включени модерни аранжименти на „Хубава си, моя горо” и „Облаче ле бяло”. От 19.00 часа Весела Бонева и Светлин Къслев ще са домакини на концерт, с който певицата ще отбележи 25-та годишнина на своята вокална група. Бивши и настоящи ученици от Естрадно студио „Прима“ ще изпеят хитовете на Бонева. Входът е свободен, а присъстващите ще имат възможността да се включат в благотворителна инициатива в помощ на деца с вродени лицеви проблеми.

Веси Бонева

От 22.30, в клуб VOID Весела Бонева и Светлин Къслев ще представят премиерно песните от „Родината”. Албумът включва още „Елате си”, едноименната песен „Родината”, „Моят зов” и класиката „Една българска роза”.

„Избрах Пловдив, защото там съм родена. Това е градът, който ме е дарил с най-красивите спомени, с изключително детство и топилна” –

споделя Веси дни преди представянето на актуалния си проект.

Идеята да създадат албума „Родината” е породена от огромната любов на Веси Бонева и Светлин Къслев към България.

„От малка в мен беше запалена искрицата, предадена ми е от моите баби и дядовци, които ме отгледаха с много любов” –

признава младата певица и допълва:

„България е била винаги в сърцето ми. Гордея се с всички наши успели българи по света и у нас! Едни от първите песни, които съм учила като малка са били “Облаче ле бяло”, “Една българска роза” , “Хубава си моя горо”. Винаги когато чуя звука на гайдата настръхвам цялата. Това е код, чрез който се докосваме до минало и история, а България е много ценна за света и за духовното развитие на много други страни по целия свят. Просто ние сме забравили всичко това и сега чрез нашата музика искам да напомня на родителите да обърнат малко повече внимание и да предам това усещане на нашите “деца”. „

Аранжиментите на песните са дело на Светлин Къслев, албумът е записан в Star Light Records. Музикантите, които взимат участие в албума са същите, които от години работят с Весела и Светльо. Щерион Пилидов е на китарата , Николай Тошев – барабани, и младият гайдар Стойо Стоев.

„Родината” е юбилеен албум за певицата – №5 в дискографията ѝ. Върху актуални аранжименти на песни, любими на поколения българи, тя и Светлин Къслев работят отдавна.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg