Стинг с нов албум след над 10-годишна пауза

0

Празник за всички меломани е 11.11.2016 г. – Гордън Съмнър, познат повече като Стинг издаде новото си музикално дело. Албумът идва след повече от 10-годишна пауза и се нарича „57th & 9th”. Този горещ рок проект представя палитрата от характерни за Стинтг стилове като композитор и изпълнител.

Стинг с нов албум

В диска „57th & 9th” на легендарния изпълнител участват музиканти, с които той и преди е работил повече от успешно – Josh Freese (партнирал си с рок титаните Guns n’ Roses и гръндж ветераните Nine Inch Nails), китаристът Доминик Милър и барабаниста Вини Колаюта. Тавата не е обмисляна дълго, нито пък предварително – идеята за „57th & 9th” идва съвсем импулсивно. Записите са готови за броени седмици, тъй като са записани с голямо вдъхновение от Стинг и компания.

„Моята идея винаги е била да изненадвам хората, с които работя, себе си, както и тези, които харесват музиката ми” –

признава Стинг и допълва, че албумът има

„енергичен, съзерцателен тон. Албум, който е шумен, но също така и деликатен.“

Зарядът на албума беше подсказан от първия сингъл „I Can’t Stop Thinking About You”.

Вторият – „50,000“, е посветен на скръбта от загубата на няколко от съвременниците на Стинг през 2016 г., сред тях David Bowie, Prince, Lemmy от Motorhead и неговият приятел актьорът Alan Rickman.

Като трети сингъл от диска Стинг пусна „Petrol Head”.

„57th & 9th” е името на ъгъл на манхатънска улица, през който Стинг е минавал всеки път към студиото за записите на новия албум. Според британския изпълнител, в него

„говорим за търсене и пътуване, за пътя, който те отдалечава от неизвестното”.

10 композиции влизат в стандартната версия на диска. Три повече са те в делукс изданието, а в Super Deluxe Box Set може да откриете освен записки и колекционерски снимки на Стинг, то и концертно изпълнение на „Next To You” с The Last Bandoleros (Live at Rockwood Music Hall), както и ексклузивно интервю на DVD. Вижте още какво казва Стинг за свой нов албум:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg