Седмицата на модата в Париж аплодира смелия белгиец Dries van Noten

0

Новата колекция на дизайнера за пролет 2016, представена по време на Седмицата на модата в Париж в сряда, привлече вниманието на модната публика с невероятна експлозия от блясък и цветове. Изумително богатство от прелестни материи, господство на брокат и коприна, пищност и смели решения. Това е една характерна черта за този дизайнер, използването на супер оригинални материи, които прилага както за дамските си колекции, така и за мъжките.

Dries van Noten не е особено познат у нас, но за модните спецове е добре той да бъде следен, защото е ярък представител на белгийската дизайнерска школа. Той е от възрастовото поколение на John Galiano и ако за Galiano се говори като за експериментатор, стилът на Dries van Noten се определя по-скоро като ексцентричен. Освен това белгийският дизайнер не прави висша мода, не я намира за практична и обоснована. За сметка на това пък е личен дизайнер на актрисата Кейт Бланшет, за която шие роклите, предназначени за червения килим.

Преди няколко години Dries van Noten започва сътрудничество с британския топ бранд за слънчеви очила Linda Farrow. Резултатът са ексцентрични модели, които той представя на дефилетата си като част от цялостната визия.

Ако трябва да се определи с една дума характерът на новата му колекция, тя е Пищност. Изобилие от пищен брокат и лежерно падаща коприна. Цветове, които е трудно да бъдат определени, но съчетани в една приятна за сетивата хармония. Блейзерът, като част от мъжкия гардероб, допълва женствените силуети, придавайки им загадъчна двойственост.

Множество принтове и щедри акценти, богато украсени с всевъзможни орнаменти. Загатната мисъл за прозрачност и ефирност на фона на обемните решения. Наслагването на различни пластове е също силна черта на дизайнера и ярко присъства в колекцията.

Жената на Dries van Noten е една магьосница, идваща от готик миналото, но поела ярката екстремност на съвремието. И гледаща света от висотата на изумителни копринени платформи.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg