Разходка по вода – новият проект на Кристо (снимки + видео)

0

Необичайна разходка върху водата е новият алтернативен проект на един от най-прославените българи в целия свят. Христо Явашев – Кристо осъществи своето поредно причудливо архитектурно-художествено дело, което се превърна в най-чаканото лятно събитие за Италия тази година, както вече побързаха да го окачествят местните медии. Името на новия абстрактен проект на твореца носи името The Floating Piers.

Плаващите кейове на Кристо

Творческият мащабен атракцион „Плаващите кейове“ свързва с оранжева понтонна пътека градчето Сулцано, което се намира на брега на северното езеро Изео, с остров Монте Изола. Той се намира точно по средата на водния обект, а посредством т.нар. плаващи пътеки местните и гости на Сулцано ще се разхождат съвсем безплатно и напълно свободно до 3 юли.

От Монте Изола минават по крайбрежието на островчето и водят туристите до друго – Сан Паоло. То е частна собственост, ето защо ще може да се наблюдава единствено от разстояние, защото причудливите плаващи съоръжения на Кристо го заобикалят.

Плаващите кейове на Кристо

Общата дължина на атрактивните слънчеви пътеки – плаващите кейове, е 3 км. Широчината по цялото трасе е еднаква – 16 метра, а височината на понтоните е около 35 см. Изградени са от полиетиленови кубове – 220 хиляди на брой, съчленени по подобие на мозайка.

С жълто-оранжевият плат, който е с обща площ от 100 хил. кв. м. освен платформите, са покрити и част от пешеходните улици в градчето Пескиера Маргальо на о. Монте Изола и в Сулцано.

Италианският вестник „Република“ определи творческото абстрактно дело на Кристо като „най-очакваното събитие в Италия за 2016 г.“, което се предполага, че ще доведе в района „около 1 000 000 туристи от цял свят“, допълва друг италиански вестник -„Кориере дела сера“.

Плаващите кейове на Кристо

Премиерът Матео Ренци и кино звездите Брад Пит и носителят на Оскар Лео Ди Каприо, може би ще са сред най-известните личности, които ще се разходят по кейовете на Христо Явашев – Кристо, прогнозират местните печатни медии.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

водопад, красиви гледки, видеоСпиращо дъха видео на най-високия водопад в света

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg