„Нещо като Хамлет“

0

В читалище „Васил Левски“ на столичния кв. Горубляне се състоя премиерата на спектакъла „Нещо като Хамлет“. Спектакълът беше съвместен проект на полския хореограф Павел Зауфал и актьорите Георги Арсов и Кристияна Милева, под надслов „Танц театър, София-Катовице”, чийто медиен партньор е delo.bg.

20150808_180458Проектът е насочен към младите хора, а целта е да бъдат въвлечени в дълбоките води на съвременното изкуство. Спектакълът показа, че е възможно младите хора да преплитат модерен танц, артистичност и дълбоки послания, които да карат хората да се замислят.

Проектът започнал с двуседмични репетиции, водени от полския хореограф Павел Зауфал и актьорите от школата на българския физикъл театър. Използвайки фрагменти от Шекспировата пиеса „Хамлет“, младите актьори сътвориха нещо ново  – съчетание на импровизация и вече репетирани сцени.

20150808_181800Идеята за полско-българското сътрудничество се зародила, когато полският хореограф участвал със свой проект на международния арт форум „Алтер его“ миналата година в София. Тогава полският режисьор завързал приятелства и контакти. Решил да създаде нов международен арт проект, с който кандидатствал за финансиране и успял да набере необходимите за осъществяването на проекта средства.

„Благодарение на проекта успяхме да създадем работни места за младежите“,

споделя Павел Зауфал.

„Вече обмисляме новите бъдещи проекти. В момента, в който успеем да получим финансиране, ще ги задействаме. Надяваме се в следващия ни проект да бъдат включени повече участници. Ще се радваме в рамките на следващата една година да успеем да повторим спектакъла и на друга сцена” ,

продължава полският хореограф.

20150808_184202Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“, сдружение „Забелски глас“, Полския културен институт и Културния център в Катовице.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg