Мария Касимова-Моасе и нейната „Балканска рапсодия“

0

Всяка среща с нея е като пречистване, а всяка нейна дума – написана или изказана, е като нафора…

Първият авторски роман на Мария Касимова-Моасе излезе на 24 август. След успеха на сборника с есета, импресии, статии и „бележки под линия“ „Близки срещи от смесен вид“ от миналата година, в края на лято 2018 тя се завръща още по-уверена и блестяща.

Балканска рапсодияКакто подсказва заглавието, „Балканска рапсодия“ (ИК „Колибри“) заплита съдбите на героите си в свят на религиозни табута, суеверия и закостенели морални норми – някъде между бежанските пътища на Албания, неукрепналата все още България и модерна Турция на Кемал Ататюрк.

Разказ, напоен с болка, но осветен от свободата да обичаш и да бъдеш обичан. Една съвременна жена води вътрешен диалог с предците си, за да си обясни решенията на онези, чиято кръв тече във вените й.

Така, скрепявайки ловко два паралелни сюжета, отдалечени във времето, книгата разгръща една магична и въздействаща балканска история, в която единствено важни остават заветите на духа.

Мария Касимова-МоасеМария Касимова-Моасе: Ще се хвана за опашката на самолета и пак ще летя

 

Мария Касимова-Моасе завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата й на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в лайфстайл списанията „Едно“, ELLE, в „Капитал LIGHT” и е един от основателите на сп. НЕЯR. В момента работи на свободна практика за различни медии.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg