Пуснаха трейлъра на филма за Кърт Кобейн

0
Кърт Кобейн

Къртни, Кърт и Франсис малко преди смъртта на фронтмена на „Нирвана“

Документалният филм за лицето на алтернативната музика от зората на 90-те е дебютният оторизиран проект за Кърт Кобейн след смъртта му.

За цялостното му осъществяване бяха нужни 8 години, 6 от тях бяха свързани с труднопреодоляното получаване на правата за лиценза.

Още на кинофестивала  Сънданс през януари Къртни Лав – вдовицата на легендарния фронтмен от култовото гръндж трио „Нирвана“ Кърт Кобейн и дъщеря им Франсис представиха документалната кинолента „Cobain: Montage of Heck“.

Къртни и Франсис се появяват изключително рядко в обществото заедно. Връзката майка-дъщеря в техния случай е изключително напрегната и трудна, но двете оставиха проблемите си вкъщи, докато преминаваха по червения килим в Park City.

Изпълнителен продуцент на „Cobain: Montage of Heck“ е Франсис Кобейн, а режисьор на лентата е Брет Морген.

Кърт Кобейн

Франсис и Кърт Кобейн – баща и дъщеря

Според Брет Морген в процеса по снимане на филма е имало няколко сериозни съмнения. По думите му продукцията е била предизвикателство не само за него, но и за целия екип.

Морген е посветил всичките си сили, за да стане на ниво целият проект. „Въпреки напрежението, филмът се е получил“ – не крие задоволството си Морген от филмовия продукт, определян от самия него като „неортодоксален“. Брет Морген е ползвал изключително непознати на феновете записи на вокалистът на Nirvana. Във филма почитателите на гръндж звездата могат да чуят как Кърт Кобейн изпълнява класиката „And I Loved her“ на „The Beatles“.

Кърт КобейнВъв филма може да чуете и други напълно неподозирани, че съществуват записи. В „Cobain: Montage of Heck“ ще видите и домашен видеофилм, в който участват Кърт и Къртни. В саундтрака към филма ще влезе 12-минутно акустично парче на Кърт Кобейн, неиздавано досега.

Кърт Кобейн се самоуби в дома си през 1994 година, наършил познатата в музиката като „обречена“ 27-годишна възраст.

В т.нар. „Клуб 27“ – общото название на група от световноизвестни музиканти, отишли си от този смят на същите години, са легенди като Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Браян Джоунс и Ейми Уайнхаус. След смъртта на Кърт Кобейн сестра му заяви, че той винаги е мечтаел да се присъедини към „Клуб 27“.

Клуб 27

Клуб 27

Две десетилетия, след като през април 1994 г. Кърт беше открит мъртъв в жилището си, „Нирвана“ стана част от Залата на славата на рокендрола. Очакваната премиера на филма за Кърт Кобейн „Cobain: Montage of Heck“ ще бъде на 4 май по HBO.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg