България ще е домакин на детската Евровизия 2015

2

Преди известно време БНТ получи покана да домакинства на конкурса за песен детската Евровизия. Сега, след успешното представяне на нашите деца в изданието през 2014-та и след отказа на Италия и тяхната телевизия RAI, организаторите и собственици на фестивала решиха България да бъде следващ домакин въпреки, че Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха втори.

Е, вече потвърдено – България и Българската национална телевизия ще бъдат домакини на детската Евровизия 2015.

Съвсем скоро очакваме и информация за избора на зала и още подробности по провеждането на фестивала в страната ни.

Вяра Анкова, Цецка Цачева, Радослав ЯнкуловНа среща между директорите на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, на която присъстваха и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ Ингрид Делтонр, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателят Бойко Борисов, бяха дискутирани предложения, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии.

Генералният директор на БНР изтъкна, че министър-председателят ни Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и генералният директор на EBU Ингрид Делтонр са доста подробно запознати по въпросите с положението и бъдещето на медиите в България и мястото им в Обединена Европа. След разговора всички събеседници показаха готовност и нагласа за изготвянето на нов Закон за радио и телевизия, който ще е в тон с 21 век и ще следва всички съвременни изисквания.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

Коментирай в Delo.bg