Глен Клоуз и Джонатан Прайс в „Съпругата“ на CineLibri 2018, книгата е вече и на български

0

Мег Уолицър е родена през 1959 г. в Бруклин, Ню Йорк. Тя е автор на 12 романа, сред които и бестселъри като The Interestings, The Uncoupling, The Ten-Year Nap, The Position.

„Съпругата“ е забавно-мъдра история за онзи критичен момент, в който съзираме ироничната усмивка на съдбата. Защото понякога именно животът, за който сме се борили и който сме смятали, че искаме, е точно това, от което трябва да се откажем, за да продължим напред.

Колко време можеш да жертваш собствения си талант, мечти и амбиции в името на друг?

„Съпругата“ е историята на дългия и буреносен брак между световноизвестния писател Джо Касълман, и съпругата му Джоун. Романът на Мег Уолицър е история за тайната, която пазят от десетилетия. Той е от мъжете, които владеят света, но нямат никаква представа как да се грижат за себе си и за човека до себе си. Джоун, която в продължение на 40 години е пренебрегвала собствените си качества и умения, за да му служи, внезапно решава да сложи край. В момента, в който Джоун Касълман решава да напусне съпруга си, те са на 10 000 км в небето над океана, на път за Финландия, където Джо трябва да получи престижна международна награда. Но защо точно в този момент Джоун решава да сложи край на една гигантска заблуда…

„Съпругата“ е мъдра и силно емоционална история за онзи критичен момент, в който съзираме ироничната усмивка на съдбата. Защото понякога именно животът, за който сме се борили и който сме смятали, че искаме, е точно това, от което трябва да се откажем, за да продължим напред.

Изненадите в програмата на CineLibri 2018

 

От 5 октомври на българския книжен пазар е бестселърът на Мег Уолицър „Съпругата“ (ИК „Колибри“), чиято екранизация е в програмата на кино-литературния фестивал CineLibri 2018, който ще се проведе от 10 до 24 октомври.

Филмът е едно хипнотично преживяване – апология на женствеността, саморефлексията и вътрешното освобождение. Режисьор е Бьорн Рунге, а в главните роли блестят Глен Клоуз и Джонатан Прайс.

„Съпругата“ – защото зад всеки велик мъж стои една още по-велика жена.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg