Майсторското трио Карамазов, Бахаров и Вергов

0

Когато преди доста време, снимах един дипломен спектакъл на класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ, Мастера /както всички в Академията го наричат/ се приближи до мен, посочи Владимир Карамазов и Захари Бахаров и каза:

Запомни добре тези момчета! Това ще бъдат новите големи звезди на българския театър и кино!

Сигурна съм, че ако Юлиан Вергов беше наоколо, Мастера щеше да посочи и него. Набитото му око беше видяло още тогава нешлифования талант на тези момчета, които след десет години наистина щяха да покорят сцената и екрана с удивителна лекота.

И не, тяхното същинско амплоа съвсем не е воденето на тв предавания, реалити формати или участия в ситкоми. Ако искате да ги видите в неочаквана светлина, ако искате да станете свидетели на това как само с един жест прегръщат цялата сцена, как само с една въздишка смиряват цялата зала, как само с две думи разтягат усмивките върху лицата на публиката, трябва да ги видите в театъра.

Спанак с картофи в Сатиричния театър

Спанак с картофи в Сатиричния театър

Тримата се събират заедно в комедийния спектакъл „Спанак с картофи“ на режисьора Богдан Петканин и пръскат по шевовете големия салон на Сатиричния театър. Пиесата е на унгарския филолог, историк и драматург Золтан Егреши и въпреки подвеждащото заглавие, няма нищо кулинарно в нейния сюжет.

Става дума за трима футболни съдии и животът им извън очертанията на терена. Героят на Захари Бахаров е поет по душа, героят на Владимир Карамазов е нахален многознайко, а Юлиан Вергов, който играе централния съдия, е наперен мачо. В съблекалнята, далеч от публиката и прожекторите на терена тримата почти приятели почти успяват да се разберат да играят почти отборно в поредния мач. На фона на сложните им взаимоотношения се вихрят скандали за назначения, подмолни съперничества, любов към една и съща жена…

Спанак с картофи“ се играе тази вечер в Сатиричния театър, но не хуквайте натам, защото едва ли има билети. Следващите представления са през март.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg