„Хотел Трансилвания 2“ – много шум за нищо

0

Октомврийският лежерен уикенд предразполага към семейно следобедно гледане на кино. Ако погледът Ви обаче, умело насочван от детските капризи, се спре на „Хотел Трансилвания 2“, бързо го отклонете в някоя по-правилна посока.

Не бях гледала „Хотел Трансилвания 1“, така че не знаех какво да очаквам и се отправих към поредната филмова 3D – атракция, капитулирала напълно пред миловидното детско „хайде, ще бъде забавно!“

Е, не беше!

Напразно в продължение на 97 минути търсих оригиналността на сюжета и пикантния черен хумор, които биха отивали на всяка прилична вампирска история.

Хотел Трансилвания 2

Един човек и една вампирка имат петгодишен риж син – Денис, който не показва никакви вампирски наклонности за възрастта си, заради което майка му иска да го изведе от вамп-хотел Трансилвания и да го засели в Лос Анжелис. Дядо му Дракула обаче е твърде решен да пробуди кръвопиещата дарба у момчето и за целта го въвежда в куп приключения. Това е баналният сюжет, в който тотално липсват пиперливите закачки, както и острото противопоставяне между хората и вампирите, а продуцентите от Sony Pictures толкова са прекалили на моменти със скритата реклама на Сони /мобилни телефони, автомобили и всякакви джаджи/, че това откровено дразни по-възрастните зрители, които са принудени да схващат намека.

С „Хотел Трансилвания 2“ режисьорът Генадий Тартаковски /който променя руското си име на Генди Тартаковски, след като превзема анимационното кино на Холивуд и дори стига до три награди „Еми“/ е твърде далеч от собствените му култови образци в жанра „Лабораторията на Декстър“ и „Самурай Джак“. Очевидно в Холивуд дори и най-добрите понякога се изкушават просто да приберат едни пари. Дали обаче те трябва да са тъкмо Вашите, преценете добре!

Противно на всякаква логика, изгледах трейлъра на „Хотел Трансилвания 2“ след филма и спокойно мога да Ви го препоръчам – в него е всичко, което си струва да видите от този филм.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg