Desafinado LIVE на Мирослава Кацарова – боса нова завинаги

0

Да проектираш себе си и своята чувственост в музиката, която правиш, е достигане до божественото. Създаденото надхвърля рамките на обикновен пазарен продукт и влиза в сърцата на хората като благословия. Онази благословия, която подобно молитва дава надежда, светлина и любов.

Мирослава КацароваДокосването до музиката на Мирослава Кацарова е благословия, от която човек трудно може да се лиши. Гласът й е  необятна бездна от приятно разхвърлена хармония, в която без дъх ти се иска да се потопиш. Екстремно преживяване за сетивата, събуждане на неподозирани душевни тоналности.

На сцената Мирослава Кацарова е много повече от глас. Тя е художник, който яростно рисува страстни картини. Грабва безмилостно душата ти и я превръща в четка, плачеща, молеща, ликуваща, обичаща… Оголва те до плът, разпъва те и отново те създава. Една истинска орисница Фортуна, след която сякаш за първи път съзираш себе си. И разбираш какво си търсил досега…

На сцената Мира рисува и с глас, и с думи. Обича да представя темите на парчетата си с един приятен, закачлив флирт към публиката. Провокация, в която тя те хваща за ръка и те води в нейния свят. Пътуването е с еднопосочен билет, а места има за всички.

Боса нова е сценичното търсене на Мира Кацарова, а дали пък боса нова не е намерил нея, е трудно да се прецени. Емблематичният бразилски стил изцяло приляга на духовния й заряд, на многопластовото й излъчване. Резултатът е симбиоза, в която преливането е почти недоловимо. Усеща се като мощна експлозия от емоция, картина с образи от друго измерение.

Мирослава Кацарова

Къде усетих всичко това? Снощи, на сцената на елитен столичен клуб, а поводът е премиерата на Desafinado LIVE, авторски проект на Мирослава Кацарова, посветен на музиката на Бразилия, с който тя отбелязва и 15 години от стартирането на едноименното си предаване в Джаз ФМ радио. Достатъчно е да се споменат имена като Мирослав Турийски, Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, музикантите, с които Мира работи от години.

За откритието си наречено боса нова, за бразилската душа, за любовта, за жената, за интерпретациите и техните истории, за всичко останало ще ви разкаже самата Мира. А после ще изживеете заедно една приказна споделеност.

Останалите дати са: Пловдив – 16 април, Студио 5 – 2 юни, Бургас – 14 юли, Варна – 15 юли, отново Пловдив – 20 юли и края на юли в Созопол.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg