Песни на социална тематика, поп опера, денс и балади на Големия финал на Евровизия тази вечер

0

Песни със социални послания ще чуем тази вечер на Големия финал на Евровизия. Юбилейното 60-то издание на песенния фестивал ще бъде с висок волтаж, особено по време на представянето на едноименната група от Румъния. Композицията е на 22-ро място в подредбата на световните букмейкъри, които сочат представителя на Швеция Монс Зелмерльов за категоричен победител. Песента на Voltaj „Отначало“, е посветена на изоставените деца от своите родители, които са на гурбет в чужбина. В самия край на 3-минутната музикална визитка на северната ни съседка тази година вокалистът на формацията Калин Гоя дори ще призове от внушителната по мащаб и ефекти сцена във Виена „Не оставяйте децата си“!
Песента на Армения също е със социална насоченост и дълбоко послание. Тя прави препратка към арменския геноцид точно преди век.В трета композиция, тази на Унгария певицата, нарекла себе си Boogie пее за милитаризацията.
Какво ще се случи в часовете след 22.00 часа българско време може да гледате и Вие по БНТ и БНТ HD! Страната ни няма право да гласува в зрителския вот, защото за поредна година не участваме в конкурса.

Евровизия 2015, водещи

водещите на Големия финал на Евровизия, сред които и Кончита Вурст

ДЕЛО припомня, че до финала освен Румъния, Швеция, Армения и Унгария достигнаха още Гърция, Белгия, Естония, Сърбия, Албания, Русия, Грузия, Литва, Норвегия, Черна гора, Словения, Полша, Кипър, Израел, Литва и Азербайджан – това са изпълнителите на 20-те песни от първия полуфинал на 19 май и втория полуфинал на 21 май. Към тях автоматично се добавят директно за Големия финал и държавите-основатели на Евровизия – Испания, Великобритания, Германия, Италия, Франция, както и страната-домакин – тази година – Австрия. Учудващо за всички е участието на една доста далечна музикална дестинация – държавата-континент Австралия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg