Братята Коен оглавяват журито на кинофестивала в Кан

0

Легендарните режисьори и сценаристи Братя Коен, ще бъдат председатели на тазгодишното издание на един от най-важните и престижни кинофестивали в света – Международния филмов фестивал в Кан. Тази година е неговото 68-мо издание, което ще се проведе във времето от 13 до 24 май 2015 г.

Братята Коен оглавават журито на кинофестивала в Кан тази годинаИтън и Джоел Коен, по-известни като братята Коен, са прочути не само във филмовата индустрия, а и сред всички киномани. Те са отличени с наградата „Златна палма“, а освен това са четири пъти лауреати на наградата „Оскар“. Тяхното председателстване със сигурност ще остане в историята, защото ще бъде първият случай, когато журито на кинофестивала ще се оглавява не от един, а от двама.

Братята Коен вече изразиха задоволството си от този факт и споделиха, че с огромно нетърпение очакват своето завръщане в Кан през 2015-та година. Двамата са щастливи, че ще имат възможността да гледат филми от целия свят, а да бъдат председатели на журито е чест, каквато не им е била оказвана никога досега.

Братята Коен и Джордж Клуни по време на снимките на новия филм Hail, Caesar!

Братята Коен и Джордж Клуни по време на снимките на новия филм Hail, Caesar!

В специално изявление, Итън и Джоел Коен заявиха, че фестивалът в Кан винаги е бил много важен за тях, още от началота на кариерата им. До момента, те са представили по време на фестивала девет от своите филми. В момента братята Коен са на снимачната площадка, където работят по филма „Аве, Цезар!“. В лентата участват звезди като Джордж Клуни, Кристоф Ламбер и Скарлет Йохансон.

Братя Итън и Джоел Коен станаха известни с филмите си „Няма място за старите кучета“, „Големият Лебовски“, „Фарго“ и други. Преди 24 години – през 1991 г., те спечелиха наградата „Златна палма“ в Кан за своя филм „Бартън Финк“. Братята Коен са отличени и с голямата награда на журито за филма „Истинският Люин Дейвис“ .

Международният филмов фестивал в Кан започва своето начало от 1 септември 1939 г. , когато е открит с филма „Гърбушкото от Нотър Дам“, а основен инициатор за провеждането му е тогавашният министър на образованието на Франция Жан Зе. Заради Втората световна война, фестивалът е прекъснат за няколко години и отново възроден през 1946 г., като от тогава се провежда ежегодно през месец май.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg