Ангел Ковачев: Искам да мотивирам младите

0

Ангел КовачевАнгел Ковачев е сред популярните млади изпълнители в България. Доскоро бе едната половинка от дуета Ангел и Моисей, които се събраха във формата „Х фактор“. Преди броени дни Ангел издаде първата си самостоятелна песен. Случайно или не „Свободен“ излиза в навечерието на 1 юни и се превърна в неочакван специален комплимент за всичките му почитатели по повод Деня на детето!

– Поздравления за песента, получила се е наистина много добре. Защо избра заглавието „Свободен“? Това израз на моментно състояние ли е?

– Благодаря ти! Да, това заглавие подчертава състоянието на моя дух и светоусещане. Да се надяваме, че не е моментно и мимолетно, въпреки че житейският ни път е изпълнен с падения и възходи и никога не знаеш утре каква грешка в „системата“ ще се появи. (смее се) И в тази връзка, по принцип, когато се чувствам вдъхновен и обнадежден, гледам да не се отпускам и облягам на този момент, а да “складирам” тази светла енергия и да я пазя за “черните дни”, когато се обезсърчавам и губя посоката. Тогава вадя от „торбата“ „плюсчетата“ и си казвам: “Е, Ачка, не е чак толкова зле… Давай, действай, че няма време за губене”.

Ангел Ковачев– Това е първият ти проект след раздялата с Моисей. Защо се разделихте?

– Договорът ни с „Вирджиния Рекърдс“ приключи. Аз реших да поема на сто процента юздите и да започна да препускам в галоп, поемайки сто процента от отговорността кой съм аз, какво говоря и в какво вярвам. Моисей предпочете да продължи договора си с лейбъла. Защо? Само той може да Ви каже. Аз му желая успех и вдъхновение в неговите начинания.

– Продължавате ли да бъдете приятели?

– С времето приятелството ни се изроди в някаква странна форма на колегиалност. Още преди пътищата ни да се разделят, взаимоотношенията ни влязоха в графа “добри познати”.

– Вярно ли е, че Моисей не е присъствал на промоцията на „Свободен“?

– Вярно е, да. Причините за неговото отсъствие обаче не знам и не разбирам. Тъй като лично го поканих да дойде, за да чуе моята музика и той потвърди присъствието си. Потвърдиха ми като цяло и всички мои бивши колеги от лейбъла „Вирджиния Рекърдс“, но те също не се появиха. Сигурно си имат своите причини, да са живи и здрави.

– Да очакваме ли скоро отново съвместно парче?

– Не. В момента работя върху самостоятелен албум, включващ изцяло авторски мои парчета. В него ще има и няколко колаборации, но те тепърва ще се уточняват това лято.

– Като дует с Моисей спечелихте доста награди. Какви цели си поставяш сам?

– Музиката си правя предимно, за да ми хареса на мен, а не за чуждо одобрение, така че награди не са ми фикс идея. Но пък, ако някой се намери в нея и я оцени – за мен ще е удоволствие и радост! Целите ми са да бъда мотиватор на младите. Да бъда пример и поглеждайки моята личност, хората да не губят своя мотив и порив за развитие и надграждане на характера.

Ангел Ковачев– Добре, първият проект е факт, какво си подготвил за следващите месеци?

– Имам завършени още пет авторски парчета. Второто парче “Моята причина” е вече снимано и записано. Планувам да го изкарам през август. И докато го изкарам, ще снимам третото парче, което се казва “Малкото начало на големия край”.

– Освен на музиката на какво друго си се посветил?

– Страшно много се зарибих да карам едни нови „превозни средства“, които тепърва ще се внасят в България, а именно Kahuna Creations. Представлява сърф на колела, който върви с телескопичен стик. С него се избутваш и се засилваш допълнително. Това е новото ми любимо хоби! Изключително много разпускам, карайки го!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg