Жената каучук Вили Кожухарова с първи полет до „сърцето“ на Шопен

0

Вили Кожухарова жената каучук

Първата жена-акробат в целия свят, която се сгъва в кутия с размери 49x49x44 см. е българката Вили Кожухарова. Ето какво казва самата Вили, когато я попитах единствената ли е в света по този показател:

„Оооооооо, след мен има много, но въпросът е колко са високи и дали влизат с ботуши с 12 см ток. Аз съм висока около 170, плюс токовете!“.

Вили Кожухарова жената каучукСкромната и талантлива Вили написа специално за сайта delo.bg собственоръчно спомените от първия си полет със самолет до Полша. За тялото на жената каучук и до днес невъзможни неща не съществуват. Във вариететата в Германия тя е била популярна с прозвището Мис Кобрита, тъй като трудно конферансиетата успявали да произнесат фамилията ѝ /и до ден днешен тя не е променила псевдонима си, тъй като според Лоренсо Камбел, прословут нумеролог, той ѝ носи късмет/. 70-годишната Вили и днес има тънкия кръст на младо момиче, чувство за хумор и невероятно заразяваща усмивка.

Точно 18 пъти тя е получавала в студена Швеция приза Кралица на красотата.

Вили Кожухарова жената каучукНеостаряващата Вили Кожухарова присъства в Книгата на рекордите „Гинес“ като актрисата, която най-дълго е практикувала жанра „каучук“. Българката е доказвала самоукото си майсторство не само в цяла Европа, но и по целия свят и то при препълнени зали, десетки награди и неспирни аплодисменти. В момента с журналиста Иван Георгиев пише автобиографична книга за впечатляващия си живот, част от който са и спомените на Вили Кожухарова за първия й полет със самолет точно преди 40 години в Полша.

Вили Кожухарова жената каучук, полетМоето първо пътуване със самолет беше до Варшава, заедно с колегите от афиша. Това бе първото ми концертно турне през 1975 г. Колко голямо ми бе учудването, когато се приземихме на летище Варшава, когато видях огромните му размери, а нали е соцлагер като нас! Катето Филипова (Бог да я прости) ми каза:

„Вили, сега ще видиш малката Америка.“

Така или иначе не съм била в истинската Америка…! Аз пък искам да видя „сърцето“ на Шопен, казах аз.

Наистина е впечатляваща столицата на Полша, страхотни катедрали, огромни мостове над р. Висла, хубави и пълни магазини. Улиците – с няколко платна. Паметници имаше безброй на хората били в концлагерите. Две от снимките са доста показателни. Щях да си изпрося боя от поляците като ме видяха, че се изкачвам по паметника.

Много бях любознателна и упорита. Съвсем сама открих един храм, който много исках да видя от доста години.

Вили Кожухарова жената каучук, Варшава

модел на шапки във Варшава

Открих църквата на Светия кръст и видях урната с пепел от сърцето на Шопен. Когато посетих лагера на смъртта „Освиенцим“ направо бях ужасена, не искам да си спомням за онези мигове, дори не искам да говоря за това…

Иначе на турнето с колегите жънехме успех след успех. Е, не може всичко да е на 6, някои крадливи поляци ни свиха аванса от комиците на групата ни – Илия Цоцин и Петър Добрев, а те отговаряха за финансовата част, преживяхме го някакси.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg