Веси Бонева: За първи път летях с медал за България и с „Годзила“

1

Веси Бонева и Светлин Къслев представиха най-новата си песен „Елате си”. В нея те провокират съзнанието на всички, които са далеч от България, но я носят в сърцето си.

Веси Бонева“Камъкът тежи на мястото си” и всеки е сред свои, когато е в родината си!” –

споделя поп звездата.

Силата на песента дава лъч надежда, че вярата и надеждата са живи, когато всеки носи в сърцето си пламъка на истинската, родна красота и самобитност. Обезлюдени села, баби, приели ролята на възпитатели за своите внуци, са реалната картина от живота на съвременния българин. Но когато искрицата надежда все още проблясва в сърцата ни-нищо не е загубено.

Вярата в новия ден дава силата, че всичко може да се промени и хилядите напуснали родния дом, могат “да се върнат”, да върнат душите си. Когато държавата абдикира, музиката, отваря онова кътче на сърцето, в което се таи българщината. Тъжно е да гледаме афиша “Търси се” с хора, предпочели да оставят род и родина, за да търсят благополучие и по-добър живот.

България е в сърцето и ако това е реалност, нищо не е загубено. Млад и амбициозен екип, които отваря душата си за съкровени идеали, създава музика, която те кара да се замислиш.

Магнетизмът на „Елате си”, отваря съзнанието за вечните ценности в живота. Клипът вече е в най-гледаните телевизии, а парчето се върти в любимите български радио-станции.

Талантливата Веси Бонева се довери на Александър Корабов – Bate Sa, чийто текст “удря” в сърцето, а музиката и аранжимента на най-новия проект на Star Light records са дело на неповторимия Светлин Къслев. Гайдарят Стойо Стоев и китаристът Щерион Пилидов придават на звученето автентичности дълбочина. Прекрасната природа на България е уловена от опитното око на Павлин Иванов – Bashmotion във видеото към „Елате си”.

Веси БоневаВеси Бонева има в дискографията си парчета като „Ring The Bells“, „Believe“ и „If You Want to Touch Me“.

Тя е носителка на награда за „Най-добър български видеоклип“ на МAD TV Гърция, а сред местата, където е имала концерти, е и легендарният австрийски клуб „U4“, известен с гостуванията на имена като Prince, Sade и David Guetta.

Веси е родена на 16 април 1988 г. в град Пловдив. Занимава се с музика от 5-годишна.

Майка ѝ още тогава я води в „Общински детски комплекс“ в град Пловдив при учителката ѝ по пеене Теодора Чернева. Учи в музикална паралелка в училище „Кирил и Методий“ – град Пловдив с профил класическо пеене. Свири на пиано от 8-годишна.

На 10-годишна възраст получава покана да запише първия си детски албум, който се казва „Обърквация“ по музика на Валери Костов и текстове на Рада Славинска.

Участва в предаването на Ники Априлов „Като лъвовете“ по БНТ, а след това пътува до Лос Анджелис заедно с група българи – музиканти, изпълнители, актьори и танцьори на „Световната олимпиада по изкуствата“, където успява да спечели бронзов медал. Това е и първият полет за невръстната изпълнителка. Годината е 1998 година.

„Тогава спечелих конкурса, основан от Кичка Бодурова и бях избрана да замина заедно с още 20 български артисти и изпълнители на „Световната олимпиада по изкуствата“ в Лос Анджелис” –

спомня си Веси Бонева, която се връща от Калифорния с отличие за България от международното състезание.

„Този полет беше незабравим. Спомням си, че се качихме на един гигантски самолет на 2 етажа. Придружаваше ме моята учителка. Аз лично никога не съм имала страхове от летене или от високо, така че ми беше доста приятно” –

продължава разказа си любимката на френската публика.

Полетът продължил 12 часа, а за първи път на борда имало кино, което срещнало 10-годишната Веси с култовата американска лента „Годзила”.

„Никога няма да забравя първия си полет със самолет” –

завършва Веси и допълва:

„От тогава съм летяла безброй пъти. Най-вълнуващите ми пътувания са свързани с участията ми в Сен Тропе. Топлината на публиката на френската Ривиера и клубовете Le Quai и L’opera винаги са ме изпълвали с незабравими емоции.”

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg