Цветелина Чендова: Преборих аерофобията

0

Цветелина Чендовапоп и джаз изпълнител

От първия си полет не помня много. Била съм на 8 или 9 години и с баща ми Чавдар Чендов, който беше треньор по лека атлетика трябваше да пътуваме от Русе до София. Това, което е останало като спомен в съзнанието ми е много приятен мирис, красива тапицерия, спокойствие и нещо розово, мисля че бяха бонбони.

Цветелина ЧендоваЩе Ви разкажа за първия си полет, който помня. Бях на море, Албена, за първи път сама, с двамата ми най-добри приятели по това време Катя и Костя. На 19. Много вълнуващо изкарахме, имаше всякакви емоции и случки. Много, много смях. В силно приповдигнато състояние решихме да се приберем до София със… самолет.

Веселбата беше страхотна, докато не се качихме в самолета и не осъзнах, че всъщност страдам от аерофобия. Без да подозирам. Още не мога да забравя ужаса, който изпитах след като закопчах колана си. През целия полет. Летяхме с Ан, много малък и невдъхващ сигурност самолет, който скърцаше и се гънеше непрестанно. И досега виждам всичките му болтове и гайки, както и един човек в ляво от мен, който заспа най-спокойно.

Моите приятели, разбира се, се шегуваха с мен, правеха ми смешки, разказаха ми например за оцеляла след падане от самолет стюардеса и други подобни „оптимистични“ истории. Нищо не помогна.

Цветелина Чендова

Години наред след това всеки полет беше все същия кошмар за мен допреди около 3 години, когато изведнъж без видима причина всичко спря и се обърна. В момента обичам да гледам през прозореца (преди никога не поглеждах през него), представям си облаците като различни форми, животни и картини. Разчертаните долу ниви вече не будят у мен убеждението, че да се лети е напълно противоестествено. Въобще това е едно от най-приятните и зареждащи преживявания за мен. Най-важното сега като се замисля е, че и преди, и сега, когато вече не изпитвам страх от летене, никога не съм се двоумяла дали да се кача на самолет или не, просто обожавам да пътувам.

Още любопитни самолетни преживявания на популярни и обичани българи може да прочетете в рубриката ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg