Преслава Пейчева за „кошмара“, наречен самолет

0

Преслава Пейчевапоп изпълнител, вокал на група „ТЕ“

Преслава Пейчева първи полет със самолетПолетът със самолет определено не е най-приятното усещане за мен. Да не кажа, че не обичам да летя, но естествено се налага. Винаги съм изпитвала голям страх и дискомфорт. Като по-малка пътуванията ми в чужбина са били предимно екскурзии в Европа и винаги се случваха с друг транспорт, заради този страх. Но, когато се налага да посещавам страни заради ангажименти свързани с работата, самолетите няма как да бъдат избегнати.

Първият ми полет беше до Австрия с музикантите от групата, мениджъра и озвучителя ни. Имахме концерт пред българи и чужденци във Виена. Не си спомням дали беше пролет или есен, но времето беше доста променливо и както печеше слънце, така след малко можеше да излезе буря с дъжд. Това допълнително ме притесняваше. Разбира се, колегите знаеха това и през цялото време имаше закачки и бях обект на подигравки и смях.

Преслава Пейчева първи полет със самолетКонцертът във Виена мина страхотно, но онова усещане, че пак ме очаква онзи кошмар, наречен самолет не ми даваше мира. За разкош, на връщане имаше и турбуленция. Тогава си казах, че напълно разбирам тези, които твърдят, че не могат без питие или приспивателно в самолета.

Сега си спомням с усмивка, защото имам една идиотска снимка от самолета с физиономия на най-нещастния и разтревожен човек, а музикантската компания около мен са се ухили до ушите.

След това последваха Берлин, Лондон и т.н. и щеш, не щеш свикваш. На „Хийтроу“ веднъж имахме доста дълъг престой заради кошмарно време, а в същото време в София беше такова хубаво лято. Много се молех да пристигнем живи и здрави.

Историите за изгубени самолети или катастрофи никак не ми действат добре, но в крайна сметка всичко е Божа работа! Сега вече нещата стоят по различен начин и в самолета се старая да си почина и да мисля за хубавите поводи на пътуванията и срещите с нови и различни хора. С времето дори започнах да правя разлика и оценявам колко по-добри са българските пилоти.

Преслава Пейчева първи полет със самолет

През есента на 2007 г. Преслава Пейчева става вокал на една от най-успешните български поп групи – „ТЕ“. 

Година по-късно групата подгрява концерта на ейсид-джаз формацията The Brand New Heavies („ТЕ“ са обявени за българският еквивалент на световноизвестната група). На сцената на Music Idol 3, Преслава Пейчева пее дует с джаз кумира Джордж Дюк, двамата изпълняват неговия хит „Brazilian Love Affair“. През 2009 г. Преслава Пейчева има и самостоятелна кариера, а последните й проекти се издават и от английския лейбъл „Соулфул Еволюшън“. 

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg