Нона Йотова с полет в „Абсурдни времена“

0

На 11 октомври, сряда, от 19.00 в Студио 5 на НДК Нона Йотова и Петър Антонов политат заедно над вечните български „Абсурдни времена“. Пиесата е основана на текстове от едноименната обща стихосбирка на Маргарита Петкова и Добромир Банев! Двамата актьори обещават диалог в мерена реч между Нея и Него, в който всеки може да се припознае! Нона и Петър представят своята камерна версия на най-великото чувство, за да си спомним защо то винаги превръща съвремието ни в абсурд! Докато се подготвя за поетичен полет в тандем, неотразимата актриса, композитор, текстописец, изпълнител, а отскоро и политик Нона Йотова сподели с читателите на delo.bg своя първи и най-запомнящ се въздушен спомен. 

Нона Йотова и Петър Антонов

 

Първият ми полет беше с мама. Летяхме за ГДР, за Лайпциг, мисля. Била съм на 12. Баща ми беше висш военен, а братята на майка ми – невъзвръщенци. Любимият ми вуйчо Пепи живееше в Австрия, но на нас ни бе забранено да пътуваме в капиталистически страни, заради поста на баща ми, така че – ГДР.

Преди полета мама ме попита дали ме е страх, а аз ѝ отговорих, че това няма никакво значение, щом сме заедно и че всичко е наред, защото ако умрем, ще умрем заедно! Самото летене ми хареса. Преди 2 години мама отлетя завинаги…

Най безумното ми летене беше от Лондон, след представление със самолет на авиокомпания Air France. Имаше прекачване в Прага, а същата вечер имах представление в София. Полетът закъсня, казаха ни, че изпускаме връзката с Прага и да си вземем обратно багажа и да ходим на гишето на Air France. Хийтроу е огромно летище, а аз съм разглезена и винаги съм била водена от някого. Като дете от родителите ми, а после от мъжа ми. Някакси намерих куфарите си, но

Нона Йотоваслужителката на Air France ми каза: „Тумороу!“ Обясних, че не може да е тумороу, тъй като тази вечер имам представление. Тя пък отвърна, че не я интересува.

И пак се наложи да ме спаси мъжът ми (Богомил Бонев – бел. ред.). По телефона той обясни на служителката, че билетите за моето представление са по 200 евро (дай Боже някой ден) и ако не пристигна навреме, ще изгубя работата си, и че той е адвокат и ще съдим авиокомпанията. Тя със светкавични намери билет на Alitalia през Милано. Последва търчане да хвана полета, прекачване и пристигане в театъра половин час преди представлението. Пълна лудница!

Иначе постоянно летя! В мечтите си, в идеите си. В песните и пиесите, в стиховете си.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg