Кристиан Кръстев: Винаги съм се възхищавал на професионализма на българските пилоти

0

Кристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков, бизнесмен, икономист, общественик. Роден е на 9 юли 1976 г. в гр. Ямбол. Подстриган за иподякон от Западно- и Средноевропейския митрополит Негово Високопреосвещенство Господин Антоний. Бил е председател на Съвета на директорите на „Летище Бургас“ ЕАД. От декември 2005 г. до ноември 2010 г. е изпълнителен директор, член на СД „Уиз еър България еърлайнс“ ЕАД /Wizzair Group/. От декември 2009 г. до януари 2013 г. е председател на Съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД. От януари 2011 г. до януари 2013 г. и в момента е управител на „ФЛАЙИНГ КАРГО БЪЛГАРИЯ“ ООД, франчайзер на FEDEX за България.

Кристиан Кръстев е страстен родолюбец, прекланя се пред българската природа и мечтае тя да бъде опазена чиста.

Кристиан Кръстев

наричат Кристиан Кръстев българският Джералд Бътлър заради приликата му с актьора

Ето какво сподели той за читателите на delo.bg:

Никога няма да забравя първия ми полет. Летях за Москва през 2002 г. със самолет ТУ 154 М. Вълнувах се как ще се чувствам, дали няма да ми прилошее. Оглеждах се. Усещах всяко движение, всеки звук. Наблюдавах емоциите на околните, за да разбера дали всичко това, което се случва, е нормално. Когато кацахме осъзнах, че ми харесва цялото това приключение. От тогава съм летял над 100 пъти до къде ли не… Разбира се, в годините ми се е случвало да летя в силни турбуленции, в пилотска кабина, дори аз да управлявам самолет, но винаги съм се възхищавал на професионализма на българските пилоти.

Кристиан КръстевТова, което хората не знаят за мен е, че имам фобия от височина. Страх ме е да скоча с парашут, въпреки че съм летял на много по-голяма височина. Засега не съм намерил добра аргументация да го направя, но със сигурност някой ден ще се преборя и с това предизвикателство.

Една интересна самолетна случка имам от преди години. Трябваше да пътувам за Варна с наш полет. Сутринта отивам на летището и се качвам на полета за Варна. Обаче в същото време излита и полета за Милано. Минах през охраната, после директно се качих в самолета преди пътниците, тъй като имах екипажна карта. Говорим си с колегите, разменяме закачки, в един момент капитанът ме пита:

„Ти какво ще правиш в Милано?“

Кристиан КръстевКазах му: „Нищо. Аз не отивам в Милано. Другата седмица ще ходя в Милано.“ И така стана ясно, че съм се качил на погрешния самолет и като нищо щях да кацна в Милано, вместо във Варна. За щастие имаше достатъчно време да ме прехвърлят на съседния самолет.

Както казах, преживял съм много турбуленции. В един полет, пак за Варна, до мен седеше някаква жена, която през цялото време ми стискаше ръката. Имаше силен вятър и малко да друсне, тя ме хващаше здраво за ръката. Толкова силно ме стискаше, че като кацнахме й казах: „Всичко е наред, не се притеснявайте!“. А тя: „Ох, извинявайте!“. Впоследствие станахме приятели с нея, чуваме се по телефона понякога.

Изобщо, неведоми са пътищата божи –  в самолетите съм срещал всякакви хора, дори световно известни личности, с които съм се запознавал. Определям го това като своеобразен шанс.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg