Ирра: Заспивам за „Секунда време“, щом седна на седалката в самолета

0

Ирра е родена на 11 март 1977 г. в гр. Бургас. За първи път стъпва на голямата сцена на 6-годишна възраст. През 2000 г. се дипломира със специалност „Джаз и Поп Пеене“ в Държавната Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ като втрещява изпитната комисия, появявайки се с цигански оркестър. Дебютният й албум „ИРРА“, излиза през 1998. Песента „Летен грях“ става хит и заедно с видеоклипа се радва на голям успех сред публика и медии. Записва дует със световно известната денс звезда DJ Bobo – „Търся пътя към теб“, включен в неговия предпоследен албум „Planet Colors“. Има 8 ремикса на най-известните си песни, всичките са дело на Мага. Ирра казва, че сега е дошъл моментът да се наслади на живота. Дни, след като представи новата си песен и видеоклип към нея „Секунда време“, завърналата се на музикалния небосклон поп звезда разказа за първия си полет и своите преживявания във въздуха за Вас, читателите на delo.bg. 

Ирра, полет, самолет, Секунда време

Няма как да забравя първия си полет със самолет. Бях 7-годишна и летях с баща си от София за Бургас. Освен че се качвах за първи път в самолет, ме вкараха и в пилотската кабина, което си беше сбъдната мечта. По това време играехме на филма „Седморката на Блейк„, качени на едно дърво. Ако си спомняте култовата реплика „Джена, телепортирай ме„. Ето така се почувствах все едно съм в космическия кораб на Блейк, остана само да се телепортирам.

Интересното е, че аз заспивам още щом седна на седалката в самолета. Слагам си колана преди да са заработили двигателите и просто заспивам. Така проспах първия си презокеански полет и първата си турбуленция.

Втората обаче я помня. Бяхме в постоянна турбуленция с резки пропадания на самолета, не обикновено клатушкане заради въздушните течения високо в небето. Беше си страшно. Взех си наум довиждане с всички хора, които обичам, защото не знаех дали ще оживея.

А до момента най-интересното ми и дълго пътуване беше до Мексико, което също пропспах. Няколко полета, престой по летищата, 8 часова разлика, всичко на куп. Хареса ми, мога пак да го прелетя (смее се).

Ирра, полет, самолет, Секунда време

Ирра, снимка: Диляна Флорентин

Никога не съм се страхувала да летя със самолет, даже ми е приятно. Децата ми летят от малки също. Георги се качи на самолет на 40 дни, и единственото, което можеше да го успокои беше да го накърмя, за радост на мъжете около мен. С децата си имаме игри за справяне с налягането и винаги сме въоръжени с моливи, карти и всякакви други занимавки.

Може би най-важното, когато лети човек, е да се отпусне и да се забавлява, защото дори и да се напрягаш и притесняваш, ако нещо се случи, паниката няма да те спаси.

Аз обичам да пътувам и да опознавам нови места. Влюбена съм в Египет, а не съм била там никога. Може би това ще е следващата ми далечна дестинация.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg