Фахрадин Фахрадинов: Доближих се до относителността с първия ми полет до Рим

0

Фахрадин Фахрадиновактъор, театрален продуцент, завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2010 г., снимал в кино и тв продукции, на 29 години, роден в град Котел. Фахрадин Фахрадинов може да гледате и в постановката „Горката Франция“, където си партнира с Александър Дойнов, Катето Евро, Анелия Луцинова и Александър Кадиев.

Фахрадин Фахрадинов

Първия ми полет със самолет беше до Рим, бях на 18. От столицата на Италия хванах влак до Неапол, а от там с ферибот до остров Капри. Оказа се доста по различно като мерки за сигурност и изисквания към всеки пътник, отколкото всеки друг транспорт. Дотогава не ми беше ясно как се стига до самолета. А то не било никак лесно!

Фахрадин ФахрадиновМинаваш куп щателни проверки и митница, а ако пътуваш през Хийтроу, Лондон или на друго голямо летище – горко ти от обиколки и проверки 🙂 А до този момент имах опит само със сухопътен транспорт. Чудно ми беше защо два часа по-рано трябваше да съм на летището и разбрах защо! Чакането и многобройните летящи „пациенти“ по-скоро ме натовариха като първо усещане, но е възможно това усещане да е било породено и от вълнението, че ще летя за първи път.

Дойде време да поговорим за вълнението, което не се усещаше като такова, докато не се качих в самолета. Преди това бях зает да оглеждам летящите „зверове“, които бяха паркирани на летището, возейки се с автобус до стълбичката за качване на борда. Когато вече бях горе, между седалките, първото усещане ми беше малко странно и потискащо. Може би заради факта, че нямаш много място за тичане 🙂 Но някакси свикваш, докато всеки се суети коя седалка да избере. Седнах и аз най-сетне, затегнах колана, и… дойде време за излитане!

Бях изумен от постигнатата наземна скорост и след секунди преживях голямото и прекрасно усещане на моментно изстрелване на топките ти в мозъка за няколко секунди!

F_Fahradinov

Чувството е неописуемо!

Ето това е частта от епизодичната ти роля в този ти живот, в който се чувстваш в безтегловност, извън обхвата на земното претегляне и моментното ти отъждествяване с целия свят като едно цяло, като гъдел на душата!

Сякаш това са моментите, в които се чувстваш напълно свободен и душата ти се рее и преживява безброй алтернативи на живот. Сякаш се доближих до относителността…

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg