Емилия: Българските пилоти са едни от най-добрите

1

ЕмилияЕМИЛИЯ е възпитаник на фолклорната школа в село Широка Лъка. Впоследствие участва в попфолк фестивала „Тракия Фолк“, след който започва и музикалната й кариера.

След 16 години на музикалната сцена, Емилия е едно от най-обичаните имена от всички българи не само в страната ни.

До момента певицата има успешни турнета в Щатите и Австралия и ежегодни посещения в ред държави като Англия, Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Испания и Русия.

Какви впечатления пази от всички пътувания и къде би искала да пътува – кратък разговор с най-лиричния глас на българската сцена – ЕМИЛИЯ.

Във Вашата професия много голяма част от времето и задълженията Ви са свързани с пътувания. Участия, концерти, турнета, които не винаги са в границите на България. За концертите извън страната ни в повечето случи използвате самолет. Какво помните от първото си пътуване във въздуха?

Мим в Лондон

Снимките са личен архив на Емилия от Лондон – на тази тя е снимала българин, който работи като мим по улиците на британската столица

Емилия: Първият ми полет беше до Лондон преди около 10 години. Пътуването ми беше свързано с участие в тамошно заведение, в което пях пред български емигранти. Естествено имах някакво притеснение, все пак за първи път се качвах на самолет. Единственото, от което се страхувах тогава беше, че трябваше да летя съвсем сама с непознати и да кацна на най-голямото летище в Европа – Хийтроу… Когато си млад и когато нещо ти е за първи път, нямаш толкова информация за това, което ти предстои, ти минават какви ли не неща през ума. За щастие полетът премина нормално. Слязох на Хийтроу и бях много притеснена, че съм сам сама до момента, в който се намерихме с организатора, който трябваше да ме чака там.

Преди години имахте пътуване до Австралия, свързано с концерти пред българската общност. Всеизвестно е, че пътуването до там е свързано с доста голям дискомфорт заради времетраенето на полета. Какви са впечатленията и спомените Ви от тогава?

ЕмилияЕмилия: Когато тръгвах за Австралия всички, които са летели на дълги разстояния ми казваха, че полетът е много дълъг. Но едно е да ти разказват, друго е да го преживееш. До там пътувах с мой колега-музикант. Полетът беше София – Виена, после полуостров Малака, летище Куала Лумпур и чак тогава Сидни. 24 часа си във въздуха и от тези 3 полета имаш само 1 час престой и то без да напускаш летището. До 12-ия час се издържа, но след 12-ия наистина почват да те тресат нервите. Не е много приятно 24 часа да не можеш да си „поемеш въздух“. Часовата разлика също ми беше проблемна. Не ми се отрази добре, но свикнах, което е съвсем нормално. Там бях 22 дни и се настроих с тяхното време, но след като се върнах си казах, че едва ли втори път ще си причиня такова нещо.

От всички полети до различни краища на света какви впечатления имате от различните авиолинии и авиокомпании?

Емилия: Тук искам да кажа, че за толкова полети през годините, които съм направила смятам и смело мога да твърдя, че

българските пилоти са едни от най-добрите.

А за разликата в авиолиниите – разбира се, че я има и тя на моменти е доста драстична, но да не изпадам в подробности…

Освен пътешествията, свързани с музиката и работата, имате ли излизания за почивки или екскурзии и има ли място, което искате да посетите?

Емилия в Белгия

Емилия в Белгия

Емилия: Повечето ми пътувания са свързани с работа и по работа понеже съм работохолик. Но разбира се, че има места, които искам да посетя.

Като цяло съм лош турист

(смее се) Не обичам да гледам архитектурни и природни забележителности. Просто не ми е интересно. По-скоро са ми интересни различната кухня и различните култури. Обичам да опитвам различните храни, типични за различните държави. Обичам да посещавам техни публични изяви, концерти, театри и места с местните им танци спектакли, които представят културата им. Като ходя по почивки обичам да почивам, а не да обикалям. Местата, които искам да посетя са Лос Анджелис и Холивуд. Когато бях в Щатите не успях да стигна до там. Това са места, които ми носят някакъв сантимент от филмите, които съм гледала още от детските години…

Като заговорих за Америка искам тук да вмъкна нещо.

Аз съм много голям родолюбец и харесвам България.

Ще съм много щастлива всеки да има възможността да посети страната ни и да я разгледа. Да види природата ни и да опита от кухнята и обичаите ни. Не одобрявам това, което правят американците с ограничения пропуск до държавата им. Обидно е да минаваш през интервю, за да бъдеш допуснат до там. Наистина има какво да се види и запомни, но е обидно и ненужно да квалифицираш хората според народността им.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg