Цървули с остър връх

0

метро, автомобилиНе било престижно да се возиш в метрото!!! Моля?!? На свой ред искам да попитам всички самозабравили се и взели се на сериозно.

Престижно ли е да се качите в лъскавите си автомобили и да ги карате по коларските пътища в иначе „баровските“ квартали?!

Престижно ли е да сте част от километрични задръствания?!

Престижно ли е да паркирате по тротоарите, за да не платите „синя или зелена зона„?! А, забравих, че доста от вас имат шофьори и не ги бърка, къде ще паркират…

задръстване, автомобилиПрестижно ли е да се поставят газови уредби на автомобили за 100, 150, 200 хиляди лева?! Защото е пълно с такива!

Престижно ли е да смятате, че имате предимство, само защото сте с по-голям или по-скъп автомобил?!

Престижно ли е да не зачитате правилата и да не спирате на пешеходни пътеки?!

Престижно ли е да смятате хората, които нямат автомобили за боклуци?! Защото съм чувал и такива квалификации.

Престижно ли е да да си купите скъп автомобил, но да живеете в коптор?! Но явно е престижно да се покажете пред хората, на които въобще не им пука за това. Защо много хора карат престижни марки автомобили, за ги видят с тях, а не заради себе си?

дупки, автомобилиОх, още за колко „престижни“ неща се сещам! Някои дори с гордост заявяват, че още не са се качвали в метрото!! Не е задължително да го правите, ако не се налага, но да знаете, че е изключително удобно и приятно! Особено, както аз живея на 4 минути от метростанцията и имам работа в центъра на София. Приятно ми е да видя лицата на тези, които не се притесняват да се качат в метрото. Защото там има и хора, и чешити.

seloАз съм роден и израснал в София. Като дете и ученик винаги съм страдал, че не можех да кажа прекрасната фраза: „Отивам на село!„, защото нямах село! Завиждах благородно на приятели и съученици, че имаха тази привилегия.

И до ден днешен обожавам да отида в някое село, за да се срещна и разговарям със селските хора. Да попия от техния дух и мъдрост! Да се докосна до техния бит. Да си поговоря за техните грижи и болки.

И макар, че нямам село, никога не си забравям „цървулите„. Не бива и Вие да забравяте Вашите!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg