Уникален случай! Лекари успешно оперираха бебе, родено с 8 крайника

0

оперираха бебе с осем крайникаУспешна операция претърпя бебе от Ирак, което е било родено с 8 крайника. Два от тях излизали директно от стомаха му. Момченцето било оперирано в клиника в Индия.

Състоянието на 7-месечния Карам се определя като изключително рядко. До този момент науката познава едва пет подобни случая.

След зачеването, в матката на майката на Карам се слели близнаци, но единият от двата фетуса не успял да бъде напълно погълнат от другия.

Когато Карам бил едва на два месеца, баща му Саруед Ахмед Надар го завел в столицата на Индия.

Невръстното момченце претърпяло три последователни операции, по време на които били отстранени излишните му крайници.

Част от интервенциите се извършват за първи път в света, съобщиха на изписването на спасеното бебе лекарите, които ги осъществили.

оперираха бебе с осем крайника

AFP PHOTO

Всички операции иракското бебе Карим претърпяло в болницата Джайбе в близкия до столицата Делхи град Нойда. Първоначално лекарите отстранили крайниците на момченцето, които излизали непосредствено от неговия стомах. След това специалистите коригирали открит сърдечен дефект оперативно. Едва след тази интервенция били отстранени и другите излишни крайници на детето.

На по-късен етап Карам ще трябва да бъде подложен на още няколко операции. Те ще са нужни, за да бъдат коригирани и други телесни аномалии.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg