Най-опасните туристически дестинации за жени

0

Задавали ли сте си някога въпроса: Коя държава е опасно да посетя като турист, тъй като може да ми се случи нещо? Със сигурност сте се замисляли за това, ако ви е предстояло пътуване до някой размирен район в света. Съвсем по друг начин обаче изглежда въпросът, ако е зададен така: Кои са опасните държави за жените – туристки?

Ако ви се струва странно да си задавате такива въпроси, всъщност не би трябвало да е така. Оказва се, че има държави в света, които наистина крият рискове за жените – чужденки, които ги посещават. За улеснение на туристките, вестник „Дейли мейл” състави класация за десетте най-опасни държави по този показател.

Първата позиция в тази непрестижна класация е за Индия. Причината за това е, че в страната има огромен брой изнасилвания и те са толкова чести, че Индия държи позорен рекорд в това отношение. В тези случаи на изнасилване, влиза и груповото такова, както на местни жителки, така и на туристки от различни страни. Данните на националната статистика показват, че на всеки 20 минути в Индия става изнасилване.туризъм, жени, ИндияВеднага след нея в класацията за опасни държави се нарежда Бразилия. Причината отново е в многото на брой престъпления в страната, насочени срещу жени. За периода от 2009 до 2012 година, тези набези бележат ръст от 157 %.туризъм, жени, БразилияВ отрицателната класация на трето място е поставена нашата съседка Турция. В страната, насилието срещу жени е честа практика, но още по-неприятното е, че коментирането на такива инциденти е тема – табу.туризъм, жени, ТурцияОстаналите седем страни, които намират място в негативната класация са Тайланд, Египет, Колумбия, ЮАР, Мароко, Мексико и Кения.

Класацията на най-опасните държави за туристките е съставена на базата на анкета, в която са участвали експерти, журналисти и професионални пътешественици. Освен това са използвани и данни за регистрираните престъпления в страните, които са взети от различни държавни институции и след това са анализирани заедно с информацията от анкетите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg