Тайните за една отлична ваканция в Италия

0

В момента изразът ваканция в Италия е един от най-използваните поне у нас. Ясно е и друго – Италия е една от най-актуалните туристически дестинации за всички времена. Всяка година милиони туристи от целия свят се насочват към ботуша на Стария континент. Страната крие своите особености, които и са причина за често допускани грешки от нейните гости.

Италия, туризъмПървият съвет е насочен главно към дамите. На ваканция в Италия не е хубаво да се ходи с много багаж, тъй като тротоарите в градовете не са от най-равните, а не са и малко хотелите, които разполагат с асансьор.

За разлика от София в италианските градове е препоръчително да си дупчите билетите в градския транспорт. В противен случай рискувате да се разделите с не малка сума, която ще отиде не за забавление, а за погасяване на глобата.

Никога не си правете планове за почивката си в тази страна, тъй като те никога не се случват според предварителни нагласи. Отдайте се на разходки и посетете различните фестивали и мероприятия, на които със сигурност ще попаднете, при това случайно.

Италия, туризъм

Ако сте решили да посетите Флоренция или столицата Рим, то бъдете внимателни, защото джебчии дебнат отвсякъде. Не носете големи суми в себе си, а личните документи дръжте на сигурно място, недостъпно за крадците.

ваканция в Италия

Тук се появява и парадокс. Тъй като не навсякъде в Италия може да се плати с кредитна карта, особено в малките магазини, хотели и ресторанти. Затова трябва да имате достатъчно пари в брой.

Италия е известна с нямащите край опашки пред туристически обекти. Абсурдно е вие да застанете на тях, тъй като се чака с часове. Възползвайте се да си закупите самолетни билети онлайн.

Интерес за всички туристи представляват италианските храмове. В тях се спазва строг етикет, който сте длъжни да спазвате. Затова забравете голите рамене, ако искате да разгледате уникалните произведения, изложени в тях.

ваканция в Италия

Ако видите зона ZTL ZTL, то не влизайте там с автомобила си, тъй като тя е с ограничено движение, а за да влезете, трябва да имате специален пропуск. Всяка една такава зона се наблюдава с камери и ако решите да нарушавате, бъдете сигурни, че със сигурност ще бъдете видени.

ваканция в Италия

За безупречната ваканция в Италия забравете за GPS навигацията. По-вероятно е тя да ви отведе до вече споменатите зони. Другата причина е, че много от населените места в тази страна носят едно и също име.

Ако видите в менюто Latte Latte не си го поръчвайте, защото това означава чисто мляко, а не капучино или друга напитка.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg