Направете тези 10 малки промени, ако искате да бъдете по-щастливи и по-здрави

0

Всеки се стреми да бъде здрав и щастлив. Ако искате да промените живота си, има няколко начина да постигнете желания резултат. Въобще не е трудно. Важно е да разберете философията. Съветите са тук и те ще ви накарат да се усмихнете и в най-добрия случай ще променят живота ви. Ето къде се крият отговорите за едно ново начало.

Благотворителност

Често забравяме, че някой друг има нужда от нашата помощ. Когато помагаме, ние изпитваме чувство на удовлетвореност. Спомнете си случай, в който сте били до някой човек в труден момент и това чувство ще се появи. Направете благотворителността част от вас и от седмичните Ви занимания. По този начин ще помогнете както на човека, който има нужда, така и на себе си. Ако се замислите, правенето на комплимент би имало същия ефект в по-тесен смисъл и този прийом би могло да се превърне в част от ежедневието Ви. Няма как да не се сетя и за българската фраза за „непоисканото добро“, но какво пък – нищо не пречи да опитате.

Събуждайте се рано

У нас имаме поговорка – „Рано пиле, рано пее“. Да се събудите дори само половин час по-рано, ще има поразителен ефект върху Вас. Ще забележите, че сте по-спокойни, по-концентрирани и чувствително по-щастливи. Всъщност, този ефект на по-ранното ставане се дължи на това, че ще имате повече време, няма да бързате и това от своя страна ще намали значително стреса.

как да бъда по-щастлив

Харчете пари

Учените твърдят, че не шопингът е този, който ни прави истински щастливи. Несъмнен е краткотрайният му положителен ефект, но това, което ни прави истински щастливи, е да харчим пари за различен тип преживявания. Така че е време да отидете и да се запишете на екскурзия до красиво място и да спестите пари от купуването на нов лаптоп.

Усмивка, смях, плач и секс

Най-важният съвет! Четири начина, за да предизвикате отделянето на ендорфин (хормонът на щастието или най-силното натурално „лекарство“ в човешкото тяло). И още една поговорка – „Смехът е здраве!“ Но кой ли си е помислял, че като плачеш, това ще те направи щастлив. Но ако задържаме емоциите и сълзите в себе си, със сигурност няма да има благотворен ефект върху нас. Облекчението, след като „изхвърлите“ отрицателните емоции като си поплачете, ще Ви накара да се усмихнете в следващия миг. Сексът… вече знаем, че се отразява добре на тялото ни чисто физически, но той е и лакмусът за нашето добро настроение. Така че, ако Ви се отдаде възможност да полудувате, в никакъв случай не я пропускайте.

как да бъда по-щастлив

Заобиколете се със здрави и щастливи приятели

Нашето настроение се предава на хората около нас и обратното. Въздействаме на енергийно и психологическо ниво, дори и да не го осъзнаваме. Например, ако прекарате следобеда с усмихнати и позитивни хора, ще усетите, че прибирайки се до вкъщи доброто настроение няма да Ви напусне. Така че подберете мъдро приятелите си и не правете компромиси.

Показана е 1 от 2 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg