Кои са десетте най-добри острови в света?

0

Популярното списание за пътувания и почивки „Травел енд Лейжър“ направи класация на десетте най-добри острова в целия свят. Ако все още не сте избрали къде ще почивате през лятото – ето някои ценни и наистина страхотни идеи:

Галапагос, Еквадор

Архипелагът Галапагос е съставен от 13 основни вулканични острова, а така също от 6 по-малки острова и 107 скали. Всички заедно образуват територията на един от най-добрите според туристите архипелази. Едно от най-известните неща за този архипелаг е неговата уникална фауна, особено видовете Галапагоски чинки. Те са сред най-известните примери за еволюцията, при това още от времето на Чарлз Дарвин – той ги споменава в „Произход на видовете“. Заради своята уникална флора и фауна, Галапагоските острови са включени в световното наследство на ЮНЕСКО.

Кои са десетте най-добри острови в света

Галапагос

Бали, Индонезия

Остров Бали е любима дестинация за туристи от целия свят, но е най-предпочитан от австралийците и от британците. Мястото привлича туристите със своите красиви плажове, величествени гледки, древни храмове и разнообразни развлечения.

Кои са десетте най-добри острови в света

Бали

Малдивите

Това са едни от най-известните острови и със сигурност няма човек, който да не е чувал за тях. Те са притегателно място за туристите от цял свят заради своите кристално чисти води и възхитителни плажове. Малдивите също така са известни със своите луксозни комплекси и са една от най-популарните дестинации за младоженците, както и за гмуркачите. Разнообразието на животински видове е много голямо, а най-ниската измерена температура в историята на Малдивите е 17.2 градуса по Целзий.

Кои са десетте най-добри острови в света

Малдивите

Тасмания, Австралия

Австралийският остров Тасмания се намира на границата между Тихия океан и Индийския океан. Носи името на холандския мореплавател Абел Тасман – първият европеец, който е посетил острова през далечната 1643 година. Островът е определен за един от десетте най-добри в света, заради своите живописни плажове, красиви гори и планински пейзажи.

Кои са десетте най-добри острови в света

Тасмания

Санторини, Гърция

Санторини е една от перлите на нашата южна съседка Гърция. Островите са вулканични и са разпознаваеми от всички, заради своите характерни бели къщи и църквите със сини куполи. Може и да не знаете, но Санторини е най-големият действащ морски вулкан в света. В продължение на няколко хилядолетия, вулканът се е борил със сушата и морето, докато се е получила формата на днешния архипелаг. Той е сърповиден – остатък от някогашен остров, който е бил кръгъл и с действащ вулкан в средата. По исторически данни, за последен път вулканът е имал голямо изригване преди 3600 години.

Кои са десетте най-добри острови в света

Санторини

Моореа, Френска Полинезия

Остров Моореа не е от най-известните дестинации за туристи в света, но е сред най-добрите, твърдят тези, които са го посетили. До него може да се стигне с помощта на самолет или чрез катамаран от Таити.  Островът е истинско съкровище – идиличен, с форма на сърце, с приказни водопади, спиращи дъха лагуни, красиви плажове и планини. Този остров е идеалното място, ако сте решили да направите едно романтично бягство от заобикалящата ви реалност.

Кои са десетте най-добри острови в света

Моореа

Мауи, Хавай

Една класация за острови няма как да мине без представител на Хавайските острови. Остров Мауи е определен за един от най-добрите в света, заради страхотните горещи плажове и водни забавления, които могат да намерят там туристите. Освен това, имате и една уникална възможност – да си направите екскурзия до вулкана Халеакала. Заради всичко това, над 2 милиона души ежегодно избират за своята ваканция именно този остров.

Кои са десетте най-добри острови в света

Мауи, Хавай

Кауаи, Хавай

В класацията на десетте най-добри острова в света попада и още един от Хавайските – остров Кауаи. Той е най-старият от тях и четвърти по големина. Островът има огромно предимство – запазил е очарованието на своята природа недокоснато от човешките ръце, тъй като за разлика от останалите части на Хаваите, той не е превзет от хората. В своята по-голяма част, островът е изпълнен с гъсти гори, изключително живописни каскадни водопади, плавателни реки и много красиви плажове.

Кои са десетте най-добри острови в света

Кауаи, Хавай

Големият бариерен риф, Австралия

Големият бариерен риф представлява верига от коралови рифове и острови. Те се намират на североизточния бряг на Австралия, в Коралово море. Всъщност това е най-голямата коралова система в света – състои се от цели 3000 коралови рифа и 900 острова. Смята се, че Големият бариерен риф е на възраст 18 милиона години, а неговият подводен свят привлича туристи от всички краища на света. Над самите рифовете плават много на брой кораби, които са специално за развлечение на посетителите и са снабдени със специални наблюдателни прозорци. Големият бариерен риф е обявен за морски парк, а освен това е включен в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

Кои са десетте най-добри острови в света

Големият бариерен риф

Малта

Малта е островна държава, която е разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море. Намира се южно от Италия и привлича хора от цял свят със своята богата история, прекрасните места за гмуркане, хубавите плажове и разнообразния нощен живот. Островът се превърна в още по-притегателен за туристите, след като бе снимачна площадка на част от епизодите в сериала „Игра на тронове“. Кои са десетте най-добри острови в света

Малта

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg