Къща за 1000 лири от строителни отпадъци (снимки)

0

Британска двойка, която живее в предградие на британския град Херефорд, си построи сама компактна двуетажна къща от строителни отпадъци. Причината – омръзнало им да плащат високи наеми, съобщи в.“Дейли мейл„. Общата стойност на проекта е 1000 британски лири.

Къща за 1000 лири от строителни отпадъци

Благодарение на рационалното използване на пространството 29-годишният архитект Кристиан Монтез и 28-годишната интериорна дизайнерка Кира Поуел са събрали в жилище с размери 4 на 2 метра няколко стаи: кухня, спалня, зона за отдих и кабинет.

Англичаните сами са сглобили конструкция от дървени панели, а от остатъците са си направили някои детайли от интериора и мебели. Те са монтирали стъклена врата, за да увеличат визуално жилищното пространство. Подаръци и ненужни вещи от приятели и роднини са им осигурили украсата и останалите мебели.

Домът е висок три метра и е разположен във ферма в предградие на Херефорд, принадлежаща на майката на Поуел.

Къща за 1000 лири от строителни отпадъци

Въпреки че двойката е доволна от резултатите от работата си, твърдо е решила да събере пари за ново жилище в престижния район. По думите на Монтез, цените на къща с две спални в предградието на Херефорд започват от 190 000 лири или 285 000 долара.

сн. Tom Flathers / Newsteam

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg