Виолета Литовска е първата българка с европейска шампионска титла по карате Шинкиокушин

0

Нова страница в историята на карате Шинкиокушин отвори севлиевката Виолета Литовска. Тя спечели шампионската титла в категорията си до 50 кг. на европейския форум на World Karate Organization – най-голямата карате организация в света.

Финалите се проведоха в грузинската столица Тбилиси. Виолета Литовска завоюва заслужено златния медал в лека категория при жените и се превърна в първата българка европейски шампион в този стил Карате.

Виолета Литовска, шампион, карате

Валери Димитров, Виолета Литовска и Георги Лотаров

Виолета Литовска е част от клуб „БУШИДО“, Несебър. Тя е родена в Севлиево, но вече втора година е помощник-инструктор в черноморския клуб, а отскоро и негов състезател. Седма година Виолета е и титуляр в българския национален отбор по карате Шинкиокушин

В кариерата на Литовска това е 4-та европейска титла. Първата и втората тя печели още в редиците на юношите като състезател в Севлиево под треньорския поглед на Сенсей Тихомир Тотев. Титла №3 Виолета завоюва в категорията жени до 22-годишна възраст по време на следването й в НСА „Васил Левски“ под зорките напътствия на Михаела Никова и Сенсей Христо Терзиев.

И друг роден рекорд беше поставен по време на европейския форум на World Karate Organization – Валери Димитров (АСКК Тракия – Пловдив) стана за 16-ти път европейски шампион в тежката категория при мъжете.

Европейски шампион в категорията си стана и Александър Костадинов (юноши) (АСКК Тракия – Пловдив). Равносметката от спортния форум за България се допълва и с още два медала – сребърен и бронзов, съответно за Георги Лотаров в кат. до 60 кг. (АСКК Тракия – Пловдив) и Преслав Николов.

И още българи, с които трябва да се гордеем:

Kameliya-Stoimenova-800x510-351x185-300x15813-годишно българче обира медалите по плуване в Европа

 

математика, пеене, българче, плуване11-годишно българче със злато от международен турнир

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg