Яма в центъра на Флоренция погълна 20 коли (видео)

0

Една от най-посещаваните туристически дестинации в Италия – Флоренция осъмна като след апокалипсис. Улично платно край реката Арно пропадна заедно с десетки паркирали автомобили. Самият инцидент е станал в идеалния център на града между световноизвестните забележителности – мостовете „Понте але Грацие“ и „Понте Векио“.

Щетите за общината във Флоренция и за собствениците на пострадалите автомобили са големи и тепърва ще се изчисляват, но за щастие няма пострадали и жертви.

Близо 200 метра е дължината на пропадналия участък, а широчината му е около седем метра. Фаталният уличен парцел е бил паркинг зона. В огромната яма са пропаднали повече от 20 леки коли. Част от тях са почти под вода, която приижда непрекъснато от предполагаем скъсан водопровод, който минава под злополучния пътен участък. Властите твърдят, че това е основната причина за инцидента в туристическия италиански център.

florencia, Флоренция, пропаднали коли

Установяват се пораженията от ерозиралата пътна настилка. Службите изпомпват водата от огромната дупка, очаква се скоро специални екипи да отстранят ВиК аварията. Преустановено е движението на хора и автомобили в района на пропадналия участък. През целия ден ще останат затворени всички музеи на „Палацо Пити“ във Флоренция.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg