ЦСКА отказа сливане, отива при аматьорите

0

ЦСКА ще започне новия сезон в 4-та дивизия, след като на 20 юни стана ясно, че бизнесменът Васил Божков и над 50 организации на привърженици на „червените“ са избрали именно този вариант за бъдещето на армейския клуб.

За целта се сформира ново дружество под името “ЦСКА София”, като дълговете на старото дружество няма да бъдат наследени. Отборът ще бъде първоприемник на стария клуб и поради тази причина ще запази всичките си титли (общо 31) и отличия, спечелени през годините.

Бюджетът на “ЦСКА София” ще бъде 6 милиона лева. Според договорка с държавата, именно този клуб ще получи стадион „Българска армия“ под наем, както и тренировъчната база в Панчарево, която от години пустее и се руши. Другата седмица на пресконференция ще бъде представен и новият екип на “Армейците”.

Сред отборите, срещу които ще трябва да се изправи новият клуб са Септември, Академик, Легия (Лозен), Гранит (Владая), Урвич (Панчарево), Люлин и др.

“Армейците” ще могат да се завърнат в елита най-рано след 3 години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg