Слабата защита била виновна за краха на Челси

0

В началото на лятото всичко беше перфектно в състава на Челси. Жозе Моуриньо успя да направи Челси шампион без особена конкуренция през миналия сезон. Сините застанаха на първо място в класирането в края на август и държаха мястото си до края на сезона. Силният изминал сезон и направените трансфери поставяха Челси като основен фаворит за титлата и купите на Англия, но началото на сезона е наистина разочароващо.

Челсии

До момента момчетата на Жозе Моуриньо имат едва 4 точки, които са постигнати от едва една победи и един равен мач. В актива си шампионите имат три загуби, а една от тях бе срещу играчите на Манчестър Сити, които вече са определяни като най-големите фаворити за титлата.

Джон

 

Челси са на 17 място, а формата им е ужасяваща. Играчите на Моуриньо са допуснали цели 9 гола, по този показател защитата на Челси се нарежда на предпоследно място, единствено зад тях са играчите от отбора на Съндърланд, които са на 19 място и са фаворити за изпадане. Жозе Моуриньо на няколко пъти вече  силно критикува своите бранители, дори направи нещо, което не бе правил никога преди това – замени своя капитан и личен приятел – Джон Тери. Тери и Бранислав Иванович вече са навършили 30 години и попадат в графата на играчите, които получават краткосрочни договори – такава е политиката на Челси. Моу определено няма да промени политиката на клуба, която вече показа, че работи повече от добре, но бяха дадени свидни жертви – Лампард, Дрогба и Ашли Кол. Тримата, които изброих току-що, заедно с Джон Тери бяха любимците и гръбнакът на отбора, който спечели всички трофеи при първия престой на португалския специалист в Лондон.

Моу явно е забравил за това и вече гледа и мисли само за бъдещето, а в него явно няма място за Джон Тери. С напускането на капитана ще се сложи край на цяла една ера в Челси, а феновете определено ще бъдат раздвоени чия страна да заемат – на капитана или на треньора на любимия отбор?

Тери

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg