Оставиха в ареста единия сириец за убийството на свой сънародник в София

0

Състав на Софийския градски съд остави в ареста 22-годишният сириец Масум Абдулсалам, задържан по подозрение, че е убил сънародника си Ширван Рашид. Кървавото меле се разигра по обяд в неделя в центъра на София в пренаселен с бежанци район. Освен Масум в убийството на 22-годишният сириец е замесен и неговият брат Хошнаф, който продължава да е в тежко състояние в „Пирогов“.

Съдът прецени, че има опасност Масум да избяга от правосъдието, а също, че има достатъчно свидетелски показания, които уличават братята като извършители на убийството. Версията, че са имали спор около каналджийски бизнес и дължими пари, на този етап не се потвърждава от прокуратурата. Ясно е само, че се познавали и имали личен конфликт, твърдят от обвинението.

Според защитата братята са действали при неизбежна самоотбрана, а убитият Ширван първи извадил нож. Конфликтът възникнал след като той ги обидил пред магазин за храна.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg