Руска фигуристка е най-младата участничка на олимпиадата в ПьонгЧанг

0

След като в delo.bg вече ви разказахме за ветеранката на зимните олимпийски игри в Южна Корея, сега ще ви запознаем и с най-младата участничка на спортния форум.

Това е руската фигуристка Алина Загитова, която е „най-невръстният“ състезател на олимпийските зимни игри в ПьонгЧанг. Родена е на 18 май 2002 г. и е с 18 дни по-млада от китайската състезателка в ски халфпайп Жан Кексин.

15-годишната Загитова спечели сребърен медал в отборната надпревара по фигурно пързаляне, където след нейно силно представяне в индивидуалното олимпийските състезатели на Русия заеха второто място.

Алина Загитова

Алина Загитова е от спортно семейство. Баща ѝ е бивш хокеист, вече треньор, а по-малката ѝ сестра – Сабина, също се занимава с фигурно пързаляне.

Професионалната кариера на Алина започва едва на седем години и вече има европейска титла и победа в Гран При. На 23 февруари ще стане ясно дали детето-чудо ще се качи и на олимпийската стълбичка.

Родителите ѝ избират името след впечатляваща победа на състезателката по художествена гимнастика Алина Кабаева, която заедно с фигуристката Евгения Медведева са идолите на Загитова.

Тинейджърката обича да пътува и да гледа телевизия, а рисуването истински я забавлява. Нейният девиз е: „Колкото по-трудно, толкова по-добре“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg