Почина легендарният Мохамед Али

0

След 32 години борба срещу болестта на Паркинсон на 74-годишна възраст почина легендарният американски боксьор Мохамед Али.

Мохамед АлиЗаради дихателни проблеми в четвъртък, 2 юни бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе хоспитализиран. В началото от болницата са заявили, че ще остане за кратко, но се оказало, че проблемите са доста сериозни.

Говорителят на великия боксьор съобщи, че Али ще бъде погребан в родния си град Луисвил, щата Кентъки.

През 1984 година трикратният световен шампион по бокс се разболява от Паркинсон, преди 2 години е настанен в болница, заради инфекция на пикочните пътища. Развиването на болестта му се свързва и с големия брой удари в главата, които е понесъл.

Мохамед Али

Касиус Клей е истинското име на боксовата легенда, който се преименува на Мохамед Али след като приема исляма. Той е сред най-големите борци за правата на афроамериканците в Съединените щати.

В последните години Мохамед Али избягваше публичните изяви поради проблемите с говора си. Преди година той заклейми кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, който призова за временна забрана за влизане на мюсюлмани в страната.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg