Овчаров разби японската хегемония, Ишикава дублира успеха си

0

На фона на драматичната полуфинална среща срещу нигериеца Куадри Аруна, на финалната права на Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bugaria Оpen по тенис на маса с награден фонд 130 000 долара Димитрий Овчаров (на снимката) беше убедителен срещу Кента Мацудайра – 4-1. Така той наруши хегемонията на японските състезатели, които спечелиха първите места в останалите категории – двойки мъже, сингъл и двойки жени.

тенис на маса

Германецът, който на 2 септември ще навърши 29 г., загуби само първия гейм, но стигна до успеха с много разнообразна технична игра за по-малко от час. Неговият съперник повтори неуспешния си финал от 2015 г., но продължава да има шанс да бъде сред 16-те най-добри, които ще спорят за наградния фонд от 1 млн. долара през декември в Астана.

В същата позиция са и съотборниците му Уеда-Йошимура (на снимката), които след като надиграха индийската двойка Гош-Гнанасекаран с 3:2 също имат реален шанс да бъдат сред 8-те дуета в Астана.

тенис на маса

При жените Касуми Ишикава и Мима Ито (на заглавната снимка) допуснаха да загубят само един гейм срещу шведката Екхолм и унгарката Пота – 3-1, а само два часа след това Ишикава (на снимката долу) надигра Ито с 4-1 и повтори класирането си на сингъл от миналата година.

Овчаров и Ишикава печелят по 16 000 долара и 250 т. , а финалистите по $7 800 и 150 т.

При двойките премията е 5000 долара за победителите и 200 т., а за финалистите 100 т. На официалното закриване в Арена Асарел най-добрите получиха купи, медали, жените кукли в национална носия, а мъжете миниатюрно черешово топче.

тенис на маса

„Турнирът набира скорост, догодина по всяка вероятност наградният фонд може да стигне и до 160 000 долара“ –

сподели пред delo.bg председателят на Управителния съвет на Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bugaria Оpen Иван Александров. Той призна, че в Панагюрище все още са в шок от смъртта на проф. Лъчезар Цоцорков, председател на надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД и почетен председател на турнира, но се надява, че в негова памет състезанието ще става все по силно в следващите години.

Стефан Китов„В Панагюрище пристигнаха състезатели от високо качествено ниво, което е престижно за българския тенис на маса. Факт е, че у нас няма такова състезание сред летните олимпийски спортове, което да е част от световна верига, каквото е Seamaster 2017 World Tour. В Международната федерация по тенис на маса (ITTF) членуват рекорден брой национални федерации – 226, а Откритото първенство на България бе избрано да бъде едно от 12-те турнира, които дават точки за Seamaster 2017 World Tour Grand Finals в Астана през декември“ –

каза за delo.bg Стефан Китов, президент на Българската федерация по тенис на маса.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg